Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AV ISABELLA B. NIELSEN, STEFANIE V. RASMUSSEN OG KATRINE HEJLESEN, PRE-JORDMOR, 4 UKER PÅ ZANZIBAR.

Heisann! Vi er tre pre-studerende jordmødre, som er reist avsted med Try Medics, for å undersøke om det å bli jordmor er noe for oss. Vi har felles vært på fødeavdelingen på Al-Rahma i nå 2 uker, hvor vi allerede har lært og sett utrolig mye. Det er ikke en dag på avdelingen som er lik, noe som har gitt oss mange forskjellige opplevelser. På avdelingen har vi fulgt samme mentor gjennom forløpet. Hun har vært god til å lære bort og ta oss med i faget – og så er hun en utrolig hyggelig person!

I løpet av vår 2 uker lange praktikk har vi nå sett seks keisersnitt og tre normale fødsler. Våre observasjoner har gitt oss større forståelse for faget, og vi har erfart at alle fødsler er forskjellige. Praktikken har startet en refleksjon om mye, men også over hvor fantastisk og fascinerende hver fødsel er. Vi har på fødeavdelingen fulgt en pasients forløp fra de går inn døren og skal føde, til det siste blodtrykket blir tatt og de med et barn på armen forlater fødeavdelingen i god behold. Avdelingen er også et sted hvor man kommer tett på Zanzibars tradisjoner og kultur. Dette hjelper oss å få en bedre forståelse for de kulturelle forskjellene mellom helsevesenet.

Utover å ha vært på fødeavdelingen tilbringer vi også tid på klinikken hvor de gravide kommer for en sjekk en gang i måneden, for å se at alt er som det skal. Her har vi fått lov til å høre på barnets hjerteslag og observere undersøkelser av gravide kvinner, samtidig som vi lærer utrolig mye av vår mentor. Det har vært spennende å se gravide i alle stadier og vi har funnet trygghet i at de sjekkes og videresendes raskt om det er mistanke om komplikasjoner.

Det har altså vært en god og lærerik opplevelse både å være på klinikken og på fødeavdelingen – vi har møtt faget i alle fasene, noe som har gitt et godt helhetsbilde av hva faget tilbyr og inneholder. Vi har lært mye om arbeidsområdet, men også om oss selv. Vi vil derfor anbefale alle som har en drøm om å bli jordmor å reise med Try Medics for å se faget fra en annen vinkel, hvor man virkelig får komme tett på. For oss har denne turen vært med på å gi ro i magen om fremtidens utdannelsesmuligheter, mens oppholdet har gitt oss opplevelser og venner for livet.

Lagt opp d. 18/9/2018