Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AV MIRIAM SANGOLT TJELFLAAT, PRE-JORDMOR, 4 UKER I UGANDA

Når jeg landet i Uganda var jeg spent på hva som kom til å møte meg. Ville det være like trygt som fastslått? Hvor skulle jeg bo? Hvordan vil sykehuset være? Lørdagsmorgen landet jeg i Entebbe usikker på hva slags valg jeg hadde tatt med å komme ned hit. Det viste seg å være et av de beste valgene i mitt liv. Å få muligheten til å oppleve et afrikansk sykehus, afrikansk natur og lære mer om det jeg virkelig er interessert i er en mulighet jeg alltid kommer til å huske og ta med videre. Dagen jeg leverer siste eksamen i jordmor faget skal jeg tenke på den dagen jeg i Uganda så min første fødsel med tårer i øynene og bestemte meg for å bli jordmor.

Sykehuset i Mbarara er et offentlig sykehus med sårbare pasienter. Pasienter som ikke har råd til et privat sykehus og dermed tar seg nytte av et statlig. Det er virkelig afrikansk standard og man må forvente at det er skittent, at det er sterk lukt og at man må stå mye. Mentorene er flinke og er interessert i og lære bort det de kan. De tar også hensyn hvis du blir svimmel eller sliten. På sykehuset er det mange forskjellige inntrykk på en gang og det er dermed nok med bare 3 timer. Husk å spise god frokost før du tar av sted om morgenen.

Try Medics huset er stort og fint. Du har internett i stuen, men ikke på rommet. Likevel får du muligheten til å kjøpe Ugandisk simkort og mobildata. Med det kan du streame så mye du vil og ringe til de der hjemme. Rommet har fem senger hver og dusjen har varmt vann. Det er koselig å bo flere på rom sammen, dere blir godt kjent og det knyttes sterke bånd mellom romkameratene. Maten i Try Medics huset er veldig god og kokkene jobber hardt for at du skal være fornøyd med maten.

Lederne i Uganda gjør en fantastisk jobb. Det er tydelig at Try Medics er opptatt av din sikkerhet og at du skal ha det best som mulig. De viser deg omsorg om du har hjemlengsel, føler deg utrygg eller blir syk. De er flinke på informasjon, svare på en hver spørsmål du har eller bare ha en normal, koselig samtale.

Under reisen er det ulike utflukter og turer du kan få være med på. En av de valgfrie du kan ta med på er en tur til The While Nile River. Dette er en tur som gir flere opplevelser. Hotellet er flott og trygt og har utsikt til Nilen. Maten er god og rommene har høy kvalitet. Under turen får du oppleve ridetur, kjøring med ATV og river rafting. Ridetur og ATV kjøring gir deg ett innblikk i byens landsby og er en tur du ikke vil glemme. River raftingen er en spennende og unik opplevelse. Den gir mye fart, bading og fin natur mens du padler gjennom selveste Nilen.

Vurderer du en reise med Try Medics til Uganda anbefales det på det sterkeste. Det vil gi deg en opplevelse for livet, et bredere innblikk i faget du er interessert i og nye venner for livet.