Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AV CELINE NYSTRUP-LARSEN, PRE-SYKEPLEIEPROGRAMMET, 8 UKER I UGANDA EFTERFULGT AV 4 UKER PÅ ZANZIBAR.

Hva kunne jeg tenke meg å studere? Hvilken retning innenfor helsesektoren passer best for meg? Dette er tanker som jeg tror de fleste som leser dette innlegget sliter med.

Jeg heter Celine, er 19 år gammel, og har valgt å reise 2 mnd til Uganda etterfulgt av 1 mnd på Zanzibar med Try Medics. Jeg har brukt lang tid på å vurdere om sykepleier er noe for meg og om det kan gi meg de spennende utfordringene som jeg har bruk for. Samtidig syntes jeg tanken på å reise langt vekk, hvor jeg får opplevd en helt annen kultur var veldig tiltalende. Så jeg gjorde det! Jeg valgte 3 mnd fordi jeg så absolutt ikke skulle gå glipp av noe. Den eksotiske drømmen om reise kunne utforskes samtidig som at mine spørsmål om hva det vil si å være sykepleie kunne bli besvart.

Mbarara er stedet du befinner deg i under det meste av oppholdet ditt i Uganda. Hver dag går vi samlet ned til det offentlige sykehuset som ligger omtrent 5 minutter unna Try Medics huset. På sykehuset observerer vi hverdagen der, og man får et helt nytt inntrykk av hva Uganda er, og hva det vil si å være ansatt i helsesektoren. Alle sykepleiere, jordmødre, leger osv. er glade når man møter dem i gangene. De smiler, hilser og er alltid veldig imøtekommende uansett hvor stresset situasjonen er. De elsker å lære bort, og er veldig gode på det og. Jeg har under mitt opphold vært på flere forskjellige avdelinger for å finne ut av hvilken retning som passer best for meg. Alle avdelinger er forskjellige, men det de har tilfelles er at det er supert å være der.

De søte mentorene og pasientene ser opp til deg i det man møter dem i gangene. Etter 4 timer på sykehuset er arbeidsdagen slutt, og lunsjen står klar i huset. Deretter skal man sjekke skjemaet for å se hvilke aktiviteter ettermiddagen byr på. Du kjeder deg aldri under ditt opphold med Try Medics, de andre du reiser med er så hyggelige, og man får snakket med mennesker man kanskje aldri normalt ville ha møtt. Det er alltid noen å prate med, hvis man  er glad over en opplevelse eller sur eller kanskje til og med lei seg. Vi er et stort team, som alle har samme mål med turen. Dette er veldig fint, da man til tider har bruk for en god parter etter en lang dag.

Jeg ser frem til de neste 6 ukene i Uganda og den neste måneden på Zanzibar, håper du velger Try Medics – det er en opplevelse for livet.

Lagt opp d. 5/9/2018