Chat with us, powered by LiveChat

Pris

Grupperabatt

Meld dere på som en gruppe på minimum 2 og spar 10% av oppholdsprisen hver.

Praktikkopphold i Stone Town, Zanzibar

Stone Town, Zanzibar, Africa

Praktikkopphold i Stone Town, Zanzibar

NOK 26750

Prisen dekker et 4 ukers opphold.

Ekstra uker: NOK 5750 pr uke.

Inkludert:

Sykehuspraktikken

Forberedelsesguide

Bolig

Transport

Mat

Aktiviteter

Hva er inkludert?

Din sykehuspraktikk

Hele sykehuspraktikken er dekket av prisen.

Dette inkluderer at du vil følge sykehuspersonale som vil fungere som din mentor og lære deg masse om deres daglige arbeid på sykehuset. Praktikken foregår fra mandag til fredag. Avhengig av ditt valgte praktikkprogram og avdelingspreferanser under påmelding vil du skifte avdeling fra uke til uke, slik at du får et bredt innblikk i arbeidet. Ytterligere vil det bli holdt en undervisningsleksjon per uke med fokus på å fremme deres kunnskap om relevante sykdommer på sykehuset.

Forberedelsesguide

Vi forbereder deg best mulig til din reise.

Vi har laget en forberedelsesguide som inneholder informasjon om flyreise, reiseforsikring, visa, pakkeliste og mer. Ytterligere vil vi sørge for å ha god kommunikasjon med deg for å sikre at alt er på plass før avreise, og du vil alltid kunne kontakte oss om du skulle ha noen spørsmål. Du vil derfor være så godt forberedt som mulig til oppholdet. Det vil også være et dedikert team på destinasjonen som vil være med deg under hele ditt opphold.

Bolig

 

Du kommer til å bo sammen med dine medreisende i vårt Try Medics hus.

Huset har en super beliggenhet 7km fra Stone Town og sykehuset. Huset ligger en 10 minutters gåtur fra en deilig strand, og har også svømmebasseng, stor hage, deilige avslapningsområder og tv. Alle soverommene i huset har et stort bad, mange vifter og myggnett på sengene. Det er også wifi i huset, slik at du kan holde kontakten med Norge. Vi opplever at det blir skapt et sterkt fellesskap blant de reisende, og det fungerer godt å bo med andre unge med en felles interesse i helsefag. Det er derfor ingen problem å reise alene!

Transport

 

Sykehuset ligger 7 km fra Try Medics huset. Du blir kjørt til og fra sykehuset (som ligger sentralt i Stone Town), og til aktiviteter av våre sjåfører.

I hverdagene er siste transport tilbake til huset fra sykehuset kl 15. Ønsker du og medreisende å bli på sykehuset eller i byen etter klokken 15 er det ingen problem. Try Medics sjåførene vil være disponible for dere, og dere kan når som helst ringe dem når dere ønsker transport tilbake til huset. Transporten til og fra Try Medics huset og Stone Town etter klokken 15 koster totalt 10.000 Tanzanian shilling (ca 35 NOK), som går direkte til sjåførene.

Mad

 

Prisene inkluderer i utgangspunktet mat for alle dager.

Vi har tre private kokker som er ansatt for å lage frokost og middag for dere, så dere skal slippe å tenke på det. Frokost er alle hverdager og middag blir servert alle dager untatt lørdag, hvor man kan velge å spise ute i Stone Town, eller lage noe sammen i Try Medics huset.

Ved lunsj har du og dine medreisende mulighet til å spise ute i Stone Town, som kan være en fin avslutning på en dag full av inntrykk på sykehuset. Stone Town er en turistby og har mange gode restauranter. Du kjøper selv lunsjen og burde sette av ca 75 NOK til dette daglig. Det er også mulig å lage lunsj i huset hvor du kan ta av matvarer på kjøkkenet. Det er som regel brød, frukt, nutella, melk og rester fra dagen før du kan ta av.

Aktiviteter

 

I tiden du ikke bruker på sykehuset arrangerer vi aktiviteter for deg og dine medreisende, slik at dere kan oppleve Zanzibars eksotiske muligheter og fasinerende kultur. Følgende aktiviteter er inkludert i ditt opphold. Velger du et opphold lenger enn 4 uker har du mulighet til å oppleve aktivitetene på nytt.

Delfintur: På denne turen reiser dere ut for å svømme med ville delfiner.

Hav safari: Dette er en heldagstur hvor du får mulighet til å snorkle ved en sandbank, nyte en deilig sjømats BBQ på en liten øy og kjøre båt gjennom en lagune med dine medreisende

Spice tour: Zanzibar er en av verdens viktigste produsent innenfor krydder. Dere reiser ut til en av Zanzibars mange krydderplantasjer, hvor du blant annet vil få se hvordan vanilje, ananas og nellik gror.

BBQ: Hver fredag vil Try Medics kokkene tilbrede en kjempegod BBQ ved bassenget slik at dere får en god start på helgen.

Omvisning i Stone Town: Som en del av Try Medics oppholdet får du en guidet omvisning i Stone Town, som ligger på UNESCO’s verdensarv liste over bevaringsverdige byer. Ved å bli guidet i byen blir dere bedre kjent, slik at dere kan være mer selvstendige under oppholdet.

Swahili undervisning: Du vil få swahili undervisning slik at du lettere kan kommunisere med lokalbefolkningen under ditt opphold.

Hospitalspraktikken
Hele hospitalspraktikken er dækket af prisen.

 

Dette inkluderer du vil følge hospitalspersonale der vil lære fra sig og fungerer som din mentor i deres daglige arbejde på hospitalet. Praktikken forløber fra mandag til fredag. Afhængigt af dit valg af praktikprogram og afdelingspræferencer ved tilmelding, vil du skifte afdeling fra uge til uge, så du får et bredt indblik i arbejdet. Yderligere vil der blive holdt én undervisningslektion per. uge med formål at fremme din viden omkring relevante sygdomme på hospitalet

Forberedelsesguide
Vi forbereder dig bedst muligt til din rejse.

Vi har sammenstykket en forberedelsesguide der indeholder information om flyrejse, rejseforsikring, visa, pakkeliste og mere. Yderligere vil vi sørge for at korrespondere med dig for at sikre at alt er på plads før afrejse. Du vil derfor være så godt forberedt som muligt til opholdet og du vil altid kunne kontakte os løbende, hvis du skulle have nogle spørgsmål. Ligeledes vil der være et dedikeret team på destinationen, der vil være med dig under hele dit ophold.

Bolig
Du vil komme til at bo sammen med alle dine medrejsende i vores Try Medics hus.

Huset har en super beliggenhed 7km fra Stone Town og hospitalet. Huset ligger en 10 minutters gåtur fra en god strand og har samtidig en udendørs pool, stor have, gode afslapningssteder og tv. Alle husets værelser er udstyret med et stort toilet, faner og myggenet på sengene. Yderligere er der wifi i huset, så du kan holde kontakten med dem derhjemme. Vi oplever der bliver skabt et stærkt fællesskab blandt rejsende og glæde ved at bo sammen med andre unge, der har fælles interesse i det sundhedsfaglige felt. Det er derfor sikkert at tage på opholdet alene!

Transport
Hospitalet er 7km fra Try Medics huset du vil bo i. Du vil blive kørt til og fra hospitalet (som ligger centralt i byen Stone Town) samt til aktiviteter af vores to Try Medics chauffører.

I hverdagene er sidste transport tilbage til huset fra hospitalet kl 15. Ønsker du og medstuderende, at blive på hospitalet eller byen Stone Town efter kl 15, kan i frit gøre dette og Try Medics chaufførerne, vil stadig være til rådighed for jer. Hertil kan i når som helst ringe til dem, når i ønsker jeres transport tilbage til huset og så vil de sørge for at være på pletten. Transporten til og fra Try Medics huset til Stone Town efter kl. 15 koster samlet 10.000 Tanzanian shillings (ca. 30kr), som går direkte til chaufførerne.

Mad
Priserne inkluderer som udgangspunkt mad for alle dage.

Tre private kokke er ansat til at lave morgenmad og aftensmad til dig og dine medrejsende, så i ikke skal tænke på dette. Morgenmad er alle hverdage mandag-fredag og aftensmad er alle dage pånær lørdag aften, hvor man vælger enten at spise ude i Stone Town eller lave mad sammen med de andre Try Medics deltagere ved huset.

Til frokost vil du sammen med dine medrejsende, have mulighed for at gå ud og spise i Stone Town og tale om alt hvad i har oplevet i løbet af dagen på hospitalet. Stone Town er en turistet by og byder på mange lækre restauranter.

Du køber selv din frokost og du skal ca. afsætte 60 kr dagligt til et måltid frokost. Det er også muligt at lave frokost ved Try Medics huset og hertil kan du bruge af de madvarer der er i køkkenet. Der vil oftest, være brød, frugt, nutella, mælk og rester fra dagen før, som du kan tage af. Dog vil du nok på dagen foretrække at spise frokost på restaurant med dine nye Try Medics venner, før i vender tilbage til huset.

Aktiviteter
Rundt om din praktik på hospitalet arrangerer vi aktiviteter for dig og dine medrejsende, så i kan opleve Zanzibar eksotiske muligheder og fascinerende kultur. Følgende aktiviteter er inkluderet i dit ophold. Vælger du et længere ophold end 4-uger, kan du opleve nedenstående aktiviteter flere gange.

Delfin tur: Denne tur tager dig ud og svømme med vilde delfiner.

Hav safari: Heldagstur hvor du få mulighed for at snorkle ved en sandbanke, nyde en fiske BBQ på en lille ø og sejle i en lagune med dine medrejsende.

Spice tour: Zanzibar er en af verdens vigtigste producent indenfor krydderi dyrkning. Turen tager dig ud på en af Zanzibars mange eksotiske krydderiplantager, hvor du bl.a. vil opleve hvordan vanilje, ananas og nelliker gror.

BBQ: Hver fredag, vil Try Medics kokkene tilberede en BBQ ved poolen, så i får en god start på weekenden.

Rundvisning i Stone Town: Som del af Try Medics opholdet kommer du på guided rundvisning i Stone Town, der ligger på UNESCO’s verdensarvsliste over bevaringsværdige byer. Dette er så du og dine medrejsende, kan blive mere selvstændige.

Undervisning i Swahili: Du vil modtage swahili undervisning, så du bedre kan kommunikere med lokalbefolkningen under dit ophold, hvilket de sætter stor pris på.

Hva er ikke inkludert?

Flyreise

Du skal selv kjøpe flybillett til og fra Zanzibar. Vi forstår at reisen til Zanzibar kan være en lang reise alene, og vi har derfor en facebook gruppe for alle hold, slik at dere kan reise sammen om det skulle være ønskelig. Vi foreslår derfor at du kjøper flybillett etter at du er påmeldt, hvis du ønsker å koordinere deg med de andre reisende.

På flyplassen på Zanzibar vil du bli møtt av vår program manager og sjåfør, som trygt gil frakte deg til Try Medics huset. Du skal ankomme Zanzibar på søndagen på oppholdsstart datoen før kl 16. Det er oftest billigst å finne flybillett til Zanzibar gjennom finn.no eller momondo.no. Det vil være mer informasjon i forberedelsesguiden om de forskjellige rutene og ved henvendelse vil vi selvfølgelig kunne hjelpe deg med å finne en passende rute til ditt opphold.

Jo tidligere du  kjøper flybillett, jo billigere er som regel også billetten.

.

Reise- og avbestillingsforsikring

Du skal selv ha en passende reiseforsikring som dekker varigheten av ditt opphold før avreise.

Det viktigste aspektet ved reiseforsikring er at du er dekket ved alvorlig sykdom og/eller skade hvor det er bruk for akutt behandling og/eller forflyttelse til bedre fasiliteter. Det kan bli veldig dyrt, og hvis du ikke har en reiseforsikring kan det hende at du ikke får den behandlingen du har bruk for.

Du har også bruk for en avbestillingsforsikring, hvis du mot formodning skulle måtte avlyse din reise på grunn av sykdom, konteeksamen eller dødsfall. Her kan en avbestillingsforsikring spare deg mye penger. Avbestillingsdekningen varierer, så sjekk nøye hvilke regler som gjelder for den forsikringen du velger.

Vi kan hjelpe deg med anbefalinger til passende reise-og avbestillingsforsikring, og mer informasjon om dette er også med i forberedelses guiden som du mottar ved påmelding.

.

Reisevaksinasjoner

Du skal konsultere med din lege før avreise.

Vaksinasjoner og forebyggende medisin som anbefales ved reise til Tanzania vil være avhengig av dine forhold og din medisinske historie. Hva som kan anbefales til en kan være forskjellig fra en annen. Grunnet dette er det viktig at du konsulterer med din lege og forteller at du skal i praktikk på et sykehus på Zanzibar, Tanzania. Vi anbefaler at du konsulterer med din lege minimum en mnd før avreise, for å gi eventuelle vaksinasjoner tid til å virke.

Som regel er det følgende vaksinasjoner som blir anbefalt til dem som har reist: Difteri-stivkrampe, Hepatitt A, Gul feber, Tyfus, samt at man tar malariapiller under oppholdet.

Visa

Tanzanias lov krever at studerende har et innreisevisum og student pass. Gebyret for visumet er 50$ dollars, som skal betales med kort ved ankomst til Zanzibar flyplass. Gebyret for student pass er 200$ dollars. Visumet får man ved ankomst til Zanzibar flyplass, så du skal ikke ha med noe visum hjemmefra.

Lommepenger

Du har bruk for lommepenger hvis du skal på ekstra aktiviteter, shoppe, eller velger å spise ute i Stone Town. Mye er billig på Zanzibar og du vil kunne få mye for pengene. Ekstra aktiviteter er for eksempel helgetur til Kendwa, dykking, tur til Prison Island og mer, som du kan bestemme deg for å være med på underveis i oppholdet. Vi anbefaler ca 900 NOK i uken som lommepenger.

Arbeidsklær til sykehuspraktikken

Hvis ikke du har arbeidstøy til sykehuset kan du leie arbeidstøy gjennom oss ved påmelding.

Du skal ha en hvit frakk, kittel, en bukse og engangshansker til ditt opphold.

Du kan leie et sett for 250 NOK som inkluderer hvit frakk, kittel og en bukse.

Vi anbefaler at du leier to sett med arbeidstøy, så du har mulighet til å skifte underveis i oppholdet. Hver fredag samler vi inn sykehussettene og sender dem til rens, slik at de er sterile til neste uke.

Du skal ha med engangshansker selv (som kan kjøpes på apotek) til ditt opphold, og vi anbefaler en pakke.

Ved leie av arbeidstøy skal man avlevere alt tøyet til Try Medics oppholdskoordinator etter endt opphold.

Sko på sykehuset: Sykehusets eneste krav til sko, er at de er lukket. Du kan for eksempel bruke et par joggesko.

Flyrejse
Du skal selv købe din flyrejse til Zanzibar. Vi forstår at rejsen til Zanzibar kan være en lang rejse at tage alene, og derfor vil vi i en facebookgruppe sætte dig i kontakt med de andre Try Medics tilmeldte som skal afsted på samme afgang som dig. På den måde kan I koordinere flyafgang og trygt følges sammen til Zanzibar. Vi foreslår derfor at købe flyafgang efter tilmelding, hvis du ønsker at koordinere flybillet med andre Try Medics tilmeldte.

 

Så snart du kommer ud af lufthavnen på Zanzibar, vil du blive modtaget af vores program manager og chauffør, som sikkert vil køre dig til Try Medics huset. Du skal ankomme til Zanzibar om søndagen på din valgte opholdsstartsdato før kl. 15.

Det er oftest billigst at finde flybillet til Zanzibar gennem momondo.dk kilroy.dk. Der vil være yderligere information i forberedelsesguiden omkring de forskellige ruter og ved henvendelse vil vi kunne hjælpe dig med at finde en passende rute til dit ophold.

Jo tidligere du køber flybillet under din forberedelse til dit ophold, jo billigere er billetten oftest.

Rejse- og afbestillingsforsikring
Du skal arrangere en passende rejseforsikring der dækker varigheden af dit ophold før afrejse.

Det vigtigste aspekt ved rejseforsikring er at være dækket ved alvorlig sygdom og/eller skade hvor der er brug for akut behandling og/eller forflyttelse til bedre faciliteter. Det kan koste mange penge og hvis ikke du har en rejseforsikring kan det ske, at du ikke kan få den behandling du har brug for.

Du får også brug for en afbestillingsforsikring, hvis du bliver nødsaget til at aflyse din rejse grundet en forsikret årsag såsom sygdom, reeksamener eller dødsfald i familien. Her kan en afbestillingsforsikring spare dig en masse penge. Afbestillingsdækningen varierer, så tjek omhyggeligt de gældende regler for den forsikring du vælger.

Vi kan hjælpe med anbefalinger til passende rejse- og afbestillingsforsikring  og information om dette er også med i forberedelsesguiden, som du modtager ved tilmelding.

Rejsevaccinationer
Du skal konsultere din læge før afrejse.

Vaccinationer og forebyggende medicin der anbefales ved rejse til Tanzania vil være afhængig af dine forhold og din medicinske historie; Hvad der anbefales for en rejsende kan være forskelligt for en anden. Grundet dette er at det vigtigt at du konsulterer din læge og fortæller at du skal i praktik på et hospital på Zanzibar, Tanzania. Vi anbefaler at du konsulterer din læge minimum et måned før afrejse, for at give vaccinationerne tid til at virke.

Oftest er følgende vaccinationer blevet anbefalet til dem der har været på et ophold: Difteri-stivkrampe, Hepatitis A, Gul feber, Tyfus samt at tage malariapiller under opholdet.  

Visa
Tanzanias lov kræver at studerende har indrejsevisum og students pass. Gebyret til visum er 50$ (ca. 310kr), som skal betales med kort ved ankomst til Zanzibar lufthavn. Gebyret til student pass er 200$  Visum fås ved ankomst til Zanzibar lufthavn, så du skal ikke søge om visum hjemmefra.
Lommepenge
Du får brug for lommepenge hvis du skal på tilvalgsaktiviteter, shoppe eller vælger at spise frokost i Stone Town. Mange ting er billige på Zanzibar og du ville kunne få meget for pengene. Tilvalgsaktiviteter som f.eks weekend tur til Nungwi, dykning, tur til Prison Island og mere, kan besluttes og betales for, undervejs i opholdet på Zanzibar. Vi anbefaler ca. 700kr om ugen i lommepenge.
Hospitalstøj
Hvis ikke du selv har arbejdstøjet til hospitalet, kan du leje arbejdstøj gennem os ved tilmelding.

Du skal have en hvid kittel, en busseronne, en buks og engangshandsker til dit ophold.  

Du kan leje et sæt for 200 DKK inkluderende hvid kittel, en busseronne, en buks.

Vi anbefaler at du lejer to sæt arbejdstøj, så du har mulighed for at skifte undervejs på opholdet. Hver fredag, indsamler vi hospitalssættene og sender dem til rens, så de er sterile til de kommende praktikuge.

Du skal selv købe engangshandsker (kan købes i Matas eller Apoteket) til dit ophold. Vi anbefaler en enkel pakke engangshandsker.

Ved leje af arbejdstøj skal man aflevere al sit arbejdstøj til Try Medics opholdskoordinator efter endt ophold.

Sko på hospitalet:
Hospitalets eneste krav til sko, er at de er lukket. Et par løbesko eller andet lukket sko, er derfor acceptabel.

Vil du vite mer?

Praktikkopphold i Stone Town, Zanzibar

Meld dere på som en gruppe på minst 5 og få 10% rabatt på oppholdsprisen hver.

PåmeldingLes mer om oppholdet på Zanzibar

Praktikkopphold i Mbarara, Uganda

Mbarara, Uganda, Africa

Hva er inkludert?

Din sykehuspraktikk

Hele sykehuspraktikken er dekket av prisen.

Dette inkluderer at du vil følge sykehuspersonale som vil fungere som din mentor og lære deg masse om deres daglige arbeid på sykehuset. Praktikken foregår fra mandag til fredag. Avhengig av ditt valgte praktikkprogram og avdelingspreferanser under påmelding vil du skifte avdeling fra uke til uke, slik at du får et bredt innblikk i arbeidet. Ytterligere vil det bli holdt en undervisningsleksjon per uke med fokus på å fremme deres kunnskap om relevante sykdommer på sykehuset.

Forberedelsesguide

Vi forbereder deg best mulig til din reise

Vi har laget en forberedelsesguide som inneholder informasjon om flyreise, reiseforsikring, visa, pakkeliste og mer. Ytterligere vil vi sørge for å ha god kommunikasjon med deg for å sikre at alt er på plass før avreise, og du vil alltid kunne kontakte oss om du skulle ha noen spørsmål. Du vil derfor være så godt forberedt som mulig til oppholdet. Det vil også være et dedikert team på destinasjonen som vil være med deg under hele ditt opphold.

Transport

Vi står for din transport i forbindelse med diverse aktiviteter under ditt opphold og når du skal til og fra flyplassen.

Når du lander i Entebbe flyplass i Uganda, vil du trygt bli tatt imot av oss. Du skal lande på lørdagen før din oppholdsstart dato. Vi vil så samle deg og dine medreisende på et hotell i nærheten av Entebbe flyplass på lørdagen, etter deres ankomst. Her vil dere overnatte, slik at dere er uthvilt til transporten til Try Medics huset i Mbarara på søndagen. Kjøreturen til Try Medics huset tar rundt 5 timer.

Den siste lørdagen i oppholdet ditt vil det være transport tilbake til flyplassen. Du skal derfor sørge for at din flybillett har hjemreise etter klokken 16 på lørdagen i din siste uke.

Bolig

 

Du kommer til å bo sammen med dine medreisende i Try Medics huset.

Huset ligger 7 minutter unna sykehuset, en fin liten gåtur om morgenen. Huset har en stor hage, deilige avslapningsteder og masse plass til kos med dine medreisende, enten det skulle være å lese en god bok, spille kort eller sole seg. Alle soverommene har eget bad og myggnett på sengene. Det er også wifi i huset slik at du kan holde kontakten med de hjemme. I huset bor man mellom 4 og 6 på hvert soverom sammen. Vi opplever at det blir skapt sterke bånd og et godt felleskap mellom de reisende, og at de trives med å bo sammen med andre unge hvor alle har en felles interesse i helsefag. Derfor er det helt fint å reise alene!

Mat

 

Prisene inkluderer i utgangspunktet mat for alle dagene.

To private kokker er ansatt for å lage frokost, lunsj og middag til deg. Frokost og lunsj er alle hverdager og middag er alle dager unntatt lørdag kveld, hvor man enten kan spise ute i byen eller lage mat sammen med dine medreisende. Du har mulighet til å ta i bruk matvarer som er i huset.

Aktiviteter

 

I tiden du ikke bruker på sykehuset vil det være god mulighet for å oppleve Ugandas fasinerende natur og kultur. Inkludert i ditt opphold er blant annet en helge safari, så du kan oppleve Ugandas rike dyreliv. Du kan få se zebraer, giraffer, elefanter og mye mer i deres naturlige omgivelser. Dere får også muligheten til å se et tradisjonelt danseshow og reise til Ugandas dypeste innsjø. Ved innsjøen kan man ta zipline over sjøen og utfordre seg selv i en hinderløype i trærne.

Du kan og velge en forlenget helgetur til elven The White Nile, hvor du vil ha mulighet til å bungee jumpe, riverrafte, kjøre firehjuling, ri på hest og mye mer. Denne turen kan du bestemme deg for å delta på i Uganda, men som regel drar alle de reisende på dette.

Det er også mulig å være med på en Gorilla Tracking tur hvor du kan møte bjerggoriallaer i deres naturlige omgivelser i regnskogen.

Hospitalspraktikken
Hele hospitalspraktikken er dækket af prisen.

 

Dette inkluderer du vil følge hospitalspersonale der vil lære fra sig og fungerer som din mentor i deres daglige arbejde på hospitalet. Praktikken forløber fra mandag til fredag. Afhængigt af dit valg af praktikprogram og afdelingspræferencer ved tilmelding, vil du skifte afdeling fra uge til uge, så du får et bredt indblik arbejdet. Yderligere vil der blive holdt to undervisningslektion per. uge med formål at fremme din viden omkring relevante sygdomme på hospitalet.

Forberedelsesguide
Vi forbereder dig bedst muligt til din rejse.

Vi har sammenstykket en forberedelsesguide der indeholder information om flyrejse, rejseforsikring, visa, pakkeliste og mere. Yderligere vil vi sørge for at korrespondere med dig for at sikre at alt er på plads før afrejse. Du vil derfor være så godt forberedt som muligt til opholdet og vil altid kunne kontakte os, hvis du skulle have nogle spørgsmål. Ligeledes vil der være et dedikeret team på destinationen, der vil være med dig under hele dit ophold.

Transport
Vi står for din transport for de diverse aktiviteter under dit ophold samt når du skal til og fra lufthavnen.

Når du lander i Entebbe lufthavn i Uganda, vil du blive modtaget sikkert af os. Du skal lande om lørdagen, dagen før din opholdsstartsdato. Vi vil samle dig og dine medrejsende på et hotel nær Entebbe lufthavnen om lørdagen efter jeres ankomst. Her vil i overnatte, så i er veludhvilet til transporten til Try Medics huset i Mbarara om søndagen. Køreturen til Try Medics huset tager ca. 5 timer.

Din sidste lørdag på opholdet, vil der være transport tilbage til lufthavnen. Du skal derfor sørge for at din flybillet er med hjemrejse efter kl 15 om lørdagen i din sidste uge.

Bolig
Du vil komme til at bo sammen med alle dine medrejsende i vores store Try Medics hus.

Huset ligger en 7 minutters gåtur fra hospitalet. Huset har en stor have, fede afslapningssteder og masser af plads til at hygge med dine medrejsende, læse eller sole i haven efter en god lang dag på hospitalet. Alle værelser har eget toilet samt myggenet på sengene. Yderligere er der wifi i huset, så du kan holde kontakten med dem derhjemme. I huset bor man mellem 4-6 på værelse sammen. Vi oplever der bliver skabt et stærkt fællesskab blandt rejsende og glæde ved at bo sammen med andre unge, der har fælles interesse i det sundhedsfaglige felt. Det er derfor sikkert at tage på opholdet alene.

Mad
Priserne inkluderer som udgangspunkt mad for alle dage.

To private kokke er ansat til at lave morgenmad, frokost og aftensmad til dig. Morgenmad og frokost er alle hverdage mandag-fredag og aftensmad er alle dage pånær lørdag aften, hvor man vælger enten at spise ude i byen eller lave mad sammen med dine medrejsende. Hertil kan i bruge af de varer der er i huset.

Aktiviteter
Rundt om din praktik på hospitalet vil der være rig mulighed for at opleve Ugandas fascinerende natur og kultur. Inkluderet i dit ophold er bla. en weekend safari, så du kan opleve Ugandas rige dyreliv og møde de dyr du så i løvernes konge som barn i deres naturlige omgivelser. Heriblandt zebraer, giraffer, elefanter, gnuer og mere. Yderligere er inkluderet aktiviteter såsom et traditionelt danseshow og tur til Ugandas dybeste sø, hvor du har mulighed for at tage en svævebane på tværs af søen samt udfordre dig selv i en trætops forhindringsbane.

Du har også mulighed for at tilvælge en forlænget weekendtur til floden The White Nile, hvor du vil få mulighed for at bungee jumpe, riverrafte, køre på firehjulet motorcykel, ride på hest m.m. Turen kan besluttes under dit ophold. Oftest tager alle rejsende på turen.

Det er også muligt at tilvælge en Gorilla Trekking tur, hvor du får mulighed for at møde bjerggorillaer under deres naturlige omgivelser i regnskoven.

Hva er ikke inkludert?

Flyreise

Du skal selv kjøpe flybillett til og fra Uganda. Vi forstår at reisen til Uganda kan være lang alene, og derfor lager vi en facebook gruppe til alle opphold, slik at du kan komme i kontakt med de andre reisende. Slik kan dere koordinere reisen sammen, og derfor anbefaler vi å kjøpe flybilletter etter påmelding.

Du skal fly til Entebbe flyplass i Uganda og ankomme på lørdagen, dagen før din oppholdsstarts dato. Du blir møtt av en Try Medics ansatt ved din ankomst til flyplassen. Heretter vil du med resten av ditt hold ha en overnatting i Entebbe, som vi arrangerer. Søndag formiddag vil det være felles transport til Try Medics huset i Mbarara. Kjøreturen tar rundt 5 timer.

Det er som regel billigst å finne flybillett til Uganda gjennom finn.no eller momondo.no. Jo tidligere du kjøper flybillett, jo billigere blir som regel billetten. Det er mer informasjon om anbefalt flyrute i forberedelsesguiden og ved henvendelse vil vi selvfølgelig kunne hjelpe deg med å finne en passende rute til ditt opphold.

.

Reise- og avbestillingsforsikring

Du skal selv ha en passende reiseforsikring som dekker varigheten av ditt opphold før avreise.

Det viktigste aspektet ved reiseforsikring er at du er dekket ved alvorlig sykdom og/eller skade hvor det er bruk for akutt behandling og/eller forflyttelse til bedre fasiliteter. Det kan bli veldig dyrt, og hvis du ikke har en reiseforsikring kan det hende at du ikke får den behandlingen du har bruk for.

Du har også bruk for en avbestillingsforsikring, hvis du mot formodning skulle måtte avlyse din reise på grunn av sykdom, konteeksamen eller dødsfall. Her kan en avbestillingsforsikring spare deg mye penger. Avbestillingsdekningen varierer, så sjekk nøye hvilke regler som gjelder for den forsikringen du velger.

Vi kan hjelpe deg med anbefalinger til passende reise-og avbestillingsforsikring, og mer informasjon om dette er også med i forberedelses guiden som du mottar ved påmelding.

.

Reisevaksinasjoner

Du skal konsultere med din lege før avreise.

Vaksinasjoner og forebyggende medisin som anbefales ved reise til Uganda vil være avhengig av dine forhold og din medisinske historie. Hva som kan anbefales til en kan være forskjellig fra en annen. Grunnet dette er det viktig at du konsulterer med din lege og forteller at du skal i praktikk på et sykehus i Uganda. Vi anbefaler at du konsulterer med din lege minimum en mnd før avreise, for å gi eventuelle vaksinasjoner tid til å virke.

Som regel er det følgende vaksinasjoner som blir anbefalt til dem som har reist: Difteri-stivkrampe, Hepatitt A, Gul feber, Tyfus og Meningitis samt at man tar malariapiller under oppholdet. Ved lengre reiser til Uganda (over 1 mnd) anbefales det vaksinasjon mot Hepatitt B topp.

Visa

Ugandas lov krever at du har visa for å kunne oppholde deg og være i praktikk på sykehus i landet. Gebyret for visa er 50$ Dollars, som skal betales online før avreise. Du skal også søke om visum online. Prosedyren er lett og vi vil sørge for å sende deg en guide om hvordan du søker og om hvilke dokumenter som er nødvendige for søknaden. Som regel får man visumet innen 7 dager etter at man har søkt.

Lommepenger

Du får bruk for lommepenger hvis du skal shoppe eller dra på ekstra aktiviteter under ditt opphold. Mye er billig i Uganda og du vil kunne få mye for pengene. Vi anbefaler omtrent 650 NOK i uken som lommepenger. Angående langehelgeturen til Jinja, som elven Nilen går gjennom, skal betales via bankoverføring, dermed trenger du ikke lommepenger til dette. Dette gjelder også hvis du skal dra på Gorilla Tracking.

Arbeidsklær til sykehuspraktikken

Hvis ikke du har arbeidstøy til sykehuset kan du leie arbeidstøy gjennom oss ved påmelding.

Du skal ha en hvit frakk, kittel, en bukse og engangshansker til ditt opphold.

Du kan leje et sæt for 200 DKK inkluderende hvid kittel, en busseronne, en buks.

Du kan leie et sett for 250 NOK som inkluderer hvit frakk, kittel og en bukse. Vi anbefaler at du leier to sett med arbeidstøy, så du har mulighet til å skifte underveis i oppholdet.

Du skal ha med engangshansker selv (som kan kjøpes på apotek) til ditt opphold, og vi anbefaler en pakke.

Ved leie av arbeidstøy skal man avlevere alt tøyet til Try Medics oppholdskoordinator etter endt opphold.

Sko på sykehuset: Sykehusets eneste krav til sko, er at de er lukket. Du kan for eksempel bruke et par joggesko.

Flyrejse
Du skal selv købe din flyrejse til Uganda. Oftest koster en flybillet til Uganda mellem 3500-5000kr tur-retur. Vi forstår at rejsen til Uganda kan være en lang rejse at tage alene, og derfor vil vi i en facebookgruppe sætte dig i kontakt med de andre Try Medics tilmeldte som skal afsted på samme afgang som dig. På den måde kan I koordinere flyafgang og trygt følges sammen til Uganda. Vi foreslår derfor at købe flyafgang efter tilmelding, hvis du ønsker at koordinere flyrejsen med dine medrejsende.

Du skal flyve til Entebbe lufthavn i Uganda og ankomme om lørdagen, dagen før din opholdsstartsdato. Du vil blive mødt af en Try Medics ansat ved din ankomst til lufthavnen. Herefter vil du med resten af dit hold som ankommer på dagen, have en overnatning i Entebbe, som vi arrangere. Søndag formiddag, vil der være fælles transport til Try Medics huset i Mbarara. Køreturen tager ca. 5 timer.

Det er oftest billigst at finde flybillet til Uganda gennem momondo. Jo tidligere du køber flybillet under din forberedelse til dit ophold, jo billigere er billetten oftest. Der vil være mere information omkring anbefalede flyrute i forberedelsesguiden og ved henvendelse vil vi kunne hjælpe dig med at finde en passende rute til dit ophold.

Rejse- og afbestillingsforsikring
Du skal arrangere en passende rejseforsikring der dækker varigheden af dit ophold på hospitalet før afrejse.

Det vigtigste aspekt ved rejseforsikring er at være dækket ved alvorlig sygdom og/eller skade hvor der er brug for akut behandling og/eller forflyttelse til bedre faciliteter. Det kan koste mange penge og hvis ikke du har en rejseforsikring kan det ske, at du ikke kan få den behandling du har brug for.

Du får også brug for en afbestillingsforsikring, hvis du bliver nødsaget til at aflyse din rejse grundet en forsikret årsag såsom sygdom, reeksamener eller dødsfald i familien. Her kan en afbestillingsforsikring spare dig en masse penge. Afbestillingsdækningen varierer, så tjek omhyggeligt de gældende regler for den forsikring du vælger. Vi kan hjælpe med anbefalinger til passende rejseforsikring  og information om dette er også med i forberedelsesguiden, som du modtager ved tilmelding.

Rejsevaccinationer
Du skal konsultere din læge før afrejse.

Vaccinationer og forebyggende medicin der anbefales ved rejse til Uganda vil være afhængig af dine forhold og din medicinske historie; Hvad der anbefales for en rejsende kan være forskelligt for en anden. Grundet dette er at det vigtigt at du konsulterer din læge og fortæller at du skal på  et observations praktikophold på et hospital i Uganda. Vi anbefaler at du konsulterer din læge minimum en måned før din opholdsstartsdato, for at give vaccinationerne tid til at virke.

Oftest er følgende vaccinationer blevet anbefalet til dem der har været på et ophold i Uganda: Difteri-stivkrampe, Hepatitis A, Gul feber, Tyfus, Meningitis samt at tage malariapiller under opholdet. Ved længerevarende rejse til Uganda (over 1 mdr) anbefales vaccination mod hepatitis B oveni.

Visa
Ugandas lov kræver at du har visa, for at du kan opholde dig og være i praktik på hospitalet i landet. Gebyret for visa er 50$ (ca. 330kr), som skal betales online før afrejse. Du skal søge om visum online. Proceduren er nem og vi vil sørge for at sende dig en guide til hvordan du søger samt de nødvendige dokumenter til din ansøgning. Oftest får man visummet indenfor 7 dage efter ens ansøgning.
Lommepenge
Du får brug for lommepenge hvis du skal shoppe eller tage på tilvalgsaktiviteter under dit ophold. Mange ting er billige i Uganda og du ville kunne få meget for pengene. Vi anbefaler ca. 500kr om ugen i lommepenge. Den forlænget weekendtur til Jinja, som floden nilen løber igennem betales via. bankoverførsel, så denne skal du ikke afsætte lommepenge til. Dette gælder også hvis du vælger at tilvælge Gorilla trekking turen til dit ophold.
Hospitalstøj
Hvis ikke du selv har det nødvendige arbejdstøj til praktikken på hospitalet, kan du leje arbejdstøj gennem os ved tilmelding.

Du skal have en hvid kittel, en busseronne, en buks og engangshandsker til dit ophold.  

Du kan leje et sæt for 200 DKK inkluderende hvid kittel, en busseronne, en buks.

Vi anbefaler at du lejer to sæt arbejdstøj, så du har mulighed for at skifte undervejs på opholdet, sådan at hvis du ikke når at vaske tøjet når det bliver beskidt, så kan du skifte over til et andet sæt arbejdstøj.

Du skal selv købe engangshandsker (kan købes i Matas eller Apoteket) til dit ophold. Vi anbefaler en enkel pakke engangshandsker.

Ved leje af arbejdstøj skal man aflevere al sit arbejdstøj til Try Medics opholdskoordinator efter endt ophold.

Sko på hospitalet:
Hospitalets eneste krav til sko, er at de er lukket. Et par løbesko eller andet lukket sko, er derfor acceptabel.

Praktikkopphold i Mbarara, Uganda

NOK 26750

Prisen dekker et 4 ukers opphold.

Ekstra uker: NOK 5750 pr uke.

Inkludert:

Sykehuspraktikken

Forberedelsesguide

Transport

Bolig

Mat

Aktiviteter

Vil du vite mer?

Praktikkopphold i Mbarara, Uganda

Meld dere på som en gruppe på minimum 2 og få 10% på oppholdsprisen hver.

PåmeldingLes mer om oppholdet i Uganda