Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AV SOFIE BAY NIELSEN, PRE-MEDISIN/JORDMOR, 4 UKER I UGANDA

Da jeg skulle velge om jeg ville reise til Uganda eller Zanzibar med Try Medics tenkte jeg mye. Hvilket samfunn vil jeg oppleve? Har jeg lyst til å være på strand eller ikke? Hvordan er sykehusene? Jeg hadde mange spørsmål. Jeg landet på Uganda. Når man velger å reise til Uganda er det inkludert en safaritur til Queen Elizabeth National Park i en av helgene. Dette var en av mange grunner til at jeg valgte Uganda som min destinasjon.

Vi kom nettopp hjem fra denne helgeturen, og jeg kan love deg at denne opplevelsen er en jeg sent vil glemme. På denne turen har man hatt mulighet til å oppleve 4 ut av 5 av the big five, og vi var heldige å få se leoparden, løven, bøffelen og elefanten.

På denne turen blir hele gjengen huset på Twin Lake Safari Lodge, som er et hyggelig resort med fine rom, hyggelig personale og ikke minst en fantastisk utsikt over parken. Ved ankomst på fredagen er det planlagt en gåtur gjennom små samfunn og bananplantasjer. Endestasjonen for denne turen er et vakkert utsiktspunkt over Twin Lakes. Hele gåturen blir man fulgt av en guide og barna i de små samfunnene. Helgen begynte så koselig!

Lørdagen begynte med en tidlig frokost, hvor vi dro videre mot parken for å oppleve en del av Afrikas dyreliv. Allerede på kjøreturen inn i parken fikk vi muligheten til å oppleve dyrelivet. Det var på denne turen vi var så heldige å se leoparden i et tre ved veikanten. Det er fascinerende å se et så vakkert dyr så tett på. Guidene er med på å gjøre opplevelsen enda bedre. Inne i parken fikk vi se løver, flodhester i vann og store flokker av bøffler. Under turen gjøres det et stopp ved en saltsjø, hvor det er mulig å kjøpe souvenirer. Videre var det tid for en båttur langs kanalen i parken, hvor man kan se enda flere dyr. Her kan man se enda flere flodhester, bøffler og tørste elefanter. Slik avsluttet vi en fantastisk dag.

Siste dagen går til sjimpanse tracking i jungelen. Man følges med en guide gjennom jungelen til man møter sjimpansene og tilbringer en time med dem. Denne turen kan variere fra at man går i et par minutter til 3-4 timer. Vi var veldig heldige og støtte på noen sjimpanser allerede etter en 10 minutters gåtur i de flotte omgivelsene.

Alt i alt er safarituren uten tvil en av de beste opplevelsene på mitt opphold i Uganda. Med en blanding av gåturer, kjøring og båttur, opplever man en del av landets fascinerende natur og dyreliv. Turen er inkludert i oppholdet og får av meg 5 av 5 stjerner.

Lagt opp d. 12/9/2018