Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AV VALDEMAR W. BARKHOLT, PRE-MEDISINPROGRAMMET, 4 UKER I UGANDA

Oppfattelsen og den tydelige tendensen for et Try Medics opphold er at jenter utgjør 95-100% av deltagerene, og jeg er den eneste gutten på mitt opphold. Med dette utgangspunktet trodde jeg at jeg ville få en veldig annerledes opplevelse.

Forventningen min er gjort til skam, da jeg er utrolig positivt overrasket, hvor den eneste reelle forskjell er det faktum at jeg har mitt eget rom (Løvenes hule)! Generelt er jentene veldig imøtekommende, og jeg opplever ingen kjønnsforskjeller – med unntak av noen samtaleemner om diverse hårprodukter, sminke og kremer. Men, ingenting er så galt at det ikke er godt for noe! 🙂

Etter mitt opphold med Try Medics skal jeg studere medisin og turen har i den grad gitt meg god erfaring videre – denne turen ville jeg aldri vært foruten. Man opplever tidvis noen ganske grafiske situasjoner på sykehuset som i fremtiden vil gjøre at jeg forhåpentligvis slipper et klinisk sjokk, som mange opplever når de starter på studiene. Man må bite seg i tungen av og til, men  man må huske at legene og sykepleierne er der for å hjelpe pasienten. Som en av mine mentorer sa “It’s better to inflict the pain rather than losing the patient”. Dette sitatet har jeg tenkt på hver gang jeg har sett en pasient i smerter.

Try Medics huset fungerer som det skal, og det er alltid noe å gjøre. Etter en uke merker man en hjemlig stemning i huset, hvor folk raskt tilpasser seg. Er du gutt (-eller jente) og vurderer et opphold med Try Medics, kan det varmt anbefales av meg. Det vil gi deg opplevelser for livet, som jeg personlig vil tenke tilbake på med et smil om munnen.

Lagt opp d. 12/9/2018