Chat with us, powered by LiveChat
SKREVET AV KIMMIE JENSEN, PRE-SYKEPLEIEPROGRAMMET, 4 UKER PÅ ZANZIBAR EFTERFULGT AV 4 UKER I UGANDA.

Jeg heter Kimmie, og har et opphold med Try Medics på pre-sykepleie i 2 måneder. 1 måned på Zanzibar etterfulgt av 1 måned på Uganda, for å få med meg så mye som mulig. Destinasjonene er helt forskjellige, og med denne kombinasjonen kunne ikke oppholdet mitt blitt bedre  

Målet mitt med oppholdet var å oppleve helsevesenet i et annet land og få innblikk i det å være sykepleier. Dersom du ønsker å utforske både den private og offentlige sektor, så er et kombinert opphold genialt.

Det er lite som kan sammenlignes hos Zanzibar og Uganda, de har veldig forskjellig ting å by på. På Zanzibar er det mulig som pre-studerende å være på to forskjellige private sykehus, men dersom du allerede studerer helsefag kan du også være på ett offentlig.  I Uganda derimot er Try Medics kun tilknyttet et offentlig universitetssykehus. Det gir et veldig ulikt opphold å være på privat eller offentlig sykehus. De private sykehusene på Zanzibar er veldig små i forhold til universitetssykehuset i Uganda. Det gir også færre operasjoner, undersøkelser og pasienter enn i Uganda.

På Zanzibar er praktikken oppdelt i uker, det vil si at du er en uke på en avdeling. Dette gir deg mulighet til å få et grundig innblikk i avdelingen du jobber på, men du får kun vært på 4 avdelinger i løpet av 1 måned. I Uganda så er du kortere tid på hver avdeling, noe som gir deg mulighet til å få vært med på flere avdelinger. Valgmulighetene i Uganda er nærmest uendelige. Begge destinasjonene er veldig fleksible i forhold til hvilke avdelinger du vil være på, og Try Medics er flinke til å tilrettelegge både på sykehuset og i hverdagen under oppholdet.

Oppholdet handler også om mye mer enn bare tiden på sykehuset, som hovedsakelig er 8-12 mandag-fredag. Samholdet, huset, aktivitetene og turene får også stor plass. Her er også destinasjonene veldig forskjellige. På Zanzibar har turene stort fokus på å oppleve de vakre strendene og havet rundt paradisøyen. Turene i Uganda derimot er mer fokusert på adrenalin adventure, med zipline, firehjulinger og bungeejumping. Igjen kommer det veldig godt ut å dra til begge steder, det er fantastisk å ha opplevd så forskjellige sider ved Afrika. På begge destinasjonene er det mulig å velge ulike aktiviteter som man betaler for der nede, jeg vil sterkt anbefale å delta på så mange som mulig. De fleste tilleggsturene er rimelige på pris, utenom safari på Zanzibar og gorilla tracking i Uganda. Disse turene er også utrolig verdt prisen.

Uganda og Zanzibar er også veldig forskjellige når det kommer til kultur og religion. I Uganda er folkene stort sett kristne, mens på Zanzibar er 95% muslimer. Dette påvirker selvfølgelig kulturen, men det er mye mer enn religion som gjør destinasjonene forskjellige. Det er utrolig kult å ha opplevd begge deler.

Jeg synes også det har vært fantastisk å ha fått kjennskap til så mange nye mennesker. Det er et strålende felleskap i husene, hvor alle har en felles interesse i helsefag.

Å reise med Try Medics i seg selv er en opplevelse for livet, og dersom du vil ha mest ut av det så ta et kombinert opphold med Zanzibar og Uganda! Det er en fantastisk mulighet til å vokse som person, lære masse og få førstehåndskunnskap om to land som er helt forskjellige fra hverandre og ditt hjemland.

Tro meg, Afrika er så mye mer enn det du tror. Reis med Try Medics på kombinert opphold, du kommer ikke til å angre!

Lagt opp d. 12/11/2018