Chat with us, powered by LiveChat

Studerer du sykepleie og ønsker klinisk erfaring innenfor et annet helsevesen?

Studerer du sykepleie og ønsker klinisk erfaring innenfor et annet helsevesen?

Få mulighet til å oppnå en større forståelse for hva helsefag inneholder og kom på 4-12 uker i sykehuspraksis i et U-land. 

Programmet vil under trygge rammer styrke deg personlig og faglig. Som sykepleierstudent har du på de fleste utdannelsesinstitusjoner mulighet for å kombinere oppholdet med et studieforløp. Det er ikke et krav å ta et opphold i forbindelse med studiet.

Hvordan foregår sykepleieprogrammet?

På sykepleieprogrammet følger du en betrodd sykepleier fra et av våre samarbeidssykehus, som vil fungere som din mentor i det daglige arbeidet på avdelingen. Sammen med din mentor vil du være med å observere behandling av pasienter, observere prosedyrer og mye mer som inngår i mentorens hverdag på sykehuset.

I kontakt med pasienter vil din mentor dele sin erfaring og kompetanse med deg, om pasientens sykdom, behandling og svare på spørsmål omkring prosedyrer. Sammen med din mentor vil du, under oppsyn, kunne få oppgaver som avhenger av ditt utdannelsesnivå og mentorens vurdering av oppgavene. Under praktikken vil du i utgangspunktet være på en avdeling med minst en annen medreisende for å ha noen å dele opplevelsen med.

Du og dine medreisende vil også delta på ulike leksjoner, holdt av sykehusenes personale, for å fremme deres kunnskap om relevante sykdommer og behandlingsprosedyrer på de ulike avdelingene. Man får også et innblikk i helsevesenets utfordringer og oppbygging på din valgte destinasjon. På denne måten får du en god teoretisk bakgrunn for å forstå mye av det man vanligvis møter på sykehuset.

På hvilke avdelinger tilbyr vi praktikk?

For hver uke du er på programmet får du mulighet for å observere i en ny avdeling, så lenge du ønsker en bred innsikt i en sykepleier på et sykehus sin hverdag. Vi skreddersyr et opphold på minimum 4 uker til deg, hvor vi tar hensyn til dine preferanser. Det vil være mulig å strukturere dine avdelinger på en slik måte at du får størst mulighet for å lære mye innenfor dine fokusområder.

Kan du kombinere et opphold med begge destinasjoner?

Er du interessert i et opphold lengre enn 4 uker er det mulighet for å kombinere to destinasjoner, for eksempel 4 uker på Zanzibar og 4 uker i Uganda. Velger du et kombinert opphold vil vi stå for din flyreise mellom destinasjonene. Du kan selvfølgelig også velge å bli mer enn 4 uker på samme destinasjon.

Kan du kombinere oppholdet med et studieforløp?

Om du ønsker å reise i forbindelse med et studieforløp skal du selv sikre at din utdannelsesinstitusjon tillater det. Vi kan være behjelpelig med å sende deg dokumentasjon om oppholdet og korrespondere med din studieveileder før avreise.

Vi anbefaler at du tar kontakt med din studieveileder og sikrer deg at du kan kombinere vårt  opphold med et studieforløp.

Hvem passer på deg?

Vi har etablert sikre rammer rundt praktikken på alle destinasjoner, for å fremme din læring og bedre din opplevelse. Vår dedikerte program manager på destinasjonen vil sikre at ditt opphold forløper som planlagt og at du vil bli ordentlig introdusert til sykehuset og mentorene. Program manageren din vil daglig følge deg opp, og være der for deg under hele ditt opphold. Manageren din vil også kunne gi deg råd om gøye aktiviteter både i Try Medics huset, og utenfor. Utover program manageren vil det være kokker, rengjøringspersonale og sjåfører. På denne måten trenger du ikke å fokusere på noe annet enn ditt opphold.

Programmet er en unik mulighet for å kombinere et faglig opphold med kulturelle opplevelser og nye bekjentskap med en felles interesse i helsefag.

Try Medics er en skandinavisk organisasjon med hovedkontor i Danmark. Vi har reisende fra Norge, Sverige og Danmark, så du kan delta på et opphold med folk fra forskjellige land. Vi opplever at det blir tette bånd mellom de reisende og at man får venner på tvers av landene, fordi alle reiser med en felles interesse i helsefag.

Du vil delta på oppholdet med omtrent 10-25 andre reisende. Mange drar uten å kjenne noen i forveien, men reiser fra destinasjonen med mange nye venner. Det er derfor trygt å dra på turen alene!

Les om andres erfaringer i blogginnlegg skrevet av tidligere reisende her

Deltageres refleksjoner

Et klinisk opphold i Uganda rettet mot sykepleierstuderende er også relevant for andre helsefaglige studier

Kommende oppholdsstart datoer

Zanzibar

2019

3 Mars (Utsolgt)
31 Mars (Utsolgt)
2 Juni
30 Juni
28 Juli
25 August
22 September
20 Oktober
17 November (Maks lengde 4 uker)

2020

5 Januar
2 Februar
1 Mars
29 Mars (Maks lengde 4 uker)
31 Mai
28 Juni
26 Juli
23 August
20 September
18 Oktober
15 November (Maks lengde 4 uker)

Uganda

2019

3 Februar (Utsolgt)
3 Mars

31 Mars (Maks lengde 4 uker)
30 Juni
28 Juli
25 August
22 September
20 Oktober
17 November (Maks lengde 4 uker)

2020

5 Januar
2 Februar
1 Mars
29 Mars (Maks lengde 4 uker)
31 Mai
28 Juni
26 Juli
23 August
20 September
18 Oktober
15 November (Maks lengde 4 uker)

Vil du vite mer?

Les om destinasjonene våre

Er det noe for deg?

Meld deg på nå og se frem til et opphold fylt med personlig utvikling, kulturelle opplevelser og venner for livet.