Chat with us, powered by LiveChat

Studerer du fysioterapi og ønsker klinisk erfaring i et U-land?

Studerer du fysioterapi og ønsker klinisk erfaring i et U-land?

Kom på et 4-12 ukers praksis forløp og få unik erfaring ved å skygge fysioterapauter på et stort universitetsykehus i Uganda. Du vil få erfaring som vil styrke din forståelse for fysioterapautens arbeidsområder og din helsefaglige viten.

Programmet vil under trygge rammer styrke deg personlig og faglig. Du vil få et unikt innblikk i et annerledes helsevesen, samt få førstehåndserfaring med klinisk arbeid i et U-land.

Hvordan foregår praktik programmet?

På fysioterapi-programmet følger du betrodde fysioterapauter på universitetsykehuset Mbarara Regional Referral Hospital i Uganda, som vil fungere som mentorer for deg i deres daglige arbeid. Du vil sammen med din mentorene være med rundt til behandling av pasienter, observere prosedyrer og få oppleve det daglige på sykehuset.

I kontakt med pasienter vil din mentor dele sin erfaring og kompetanse med deg, om pasientens sykdom, behandling og svare på spørsmål omkring prosedyrer. Sammen med dine mentorer vil du kunne få oppgaver, under oppsyn, som avhenger av ditt utdannelsesnivå og mentorens vurdering av oppgavene. Du vil i utgangspunktet være på avdelingen med en annen studerende, slik at dere kan dele opplevelser.

Praktikken vil gi deg et unikt innblikk i forskjellige aspekter ved fysioterapi. Du vil for eksempel lære øvelsesterapi, rehabilitering av pasienter med ortopedkirurgiske sykdommer, fysioterapi for å bedre hjerte- og lungesykdommer med mer.

Fysioterapiavdelingen jobber tett med andre avdelinger, som for eksempel kirurgisk. Derfor vil du få et bredt innblikk sykehuset og hvordan fysioterapauter jobber i tverrfaglige team rundt pasientenes forløp.

Du og dine medreisende vil også delta på ulike leksjoner, holdt av sykehusenes personale, for å fremme deres kunnskap om relevante sykdommer og behandlingsprosedyrer på de ulike avdelingene. Du vil også få en innføring i helsevesenets oppbygning og utfordringer. På denne måten får du en god teoretisk bakgrunn for fysioterapautens relevanse på de forskjellige avdelingene på sykehuset.

Hvor lenge kan du forvente å være på avdelingen?

I utgangspunktet foregår praktikken mandag til fredag fra omkring kl. 09-13 med mulighet for å bli på avdelingen lengre om du ønsker det, og mentoren din har noe relevant for deg å observere. Ytterligere vil du to ganger i uken dela på leksjoner for deg og dine medreisende fra kl. 08-09.

Hva kan du oppleve i tiden utenfor sykehuset?

I fritiden deres vil det være gode muligheter for å utnytte destinasjonens fantastiske natur og kultur. Mange fritidsaktiviteter vil være inkludert i ditt opphold, som for eksempel  en safaritur på savannen i Uganda. Der vil du kunne se dyr fra “Løvenes konge” i deres naturlige miljø. Du kan lese mer om hvilke aktiviteter du kan velge og hvilke som er inkludert her.

Ytterligere vil du under ditt opphold bo med alle dine medreisende i vårt store Try Medics hus i Uganda, som kun ligger en 7 minutters gåtur fra sykehuset. Huset har gode avslapningsområder, volleyball bane, tv, wifi, med mer. Det er dermed gode muligheter for å kose seg med dine medreisende etter praktiken. Vi opplever at det blir skapt svært godt samhold mellom de reisende, og det er godt å kunne dele alle opplevelsene med de andre. Det er derfor også ingen problem å reise alene!

Hvem passer på deg?

Vi har etablert sikre rammer rundt praktikken, for å fremme din læring og opplevelse. Vår dedikerte program manager i Uganda vil sikre at ditt opphold forløper som planlagt og at du blir ordentlig introdusert til sykehuset og de involverte mentorene. Program manageren vil daglig følge deg opp og vil være der under hele ditt opphold. Manageren kan også være til hjelp i forhold til å få i gang morsomme aktiviteter som du og de medreisende kan finne på. Du kommer til å bo i Try Medics huset med resten av ditt hold. Utover program manageren vil det blandt annet være kokk og rengjøringspersonale, slik at du kun skal fokusere på din praktikk og ditt opphold.  

Programmet er en unik mulighet for å kombinere et faglig opphold med kulturelle opplevelser og nye bekjentskap med en felles interesse i helsefag.

Fysioterapi programmet tilbys kun i Uganda.

Try Medics er en skandinavisk organisasjon med hovedkontor i Danmark. Vi har reisende fra Norge, Sverige og Danmark, så du kan delta på et opphold med folk fra forskjellige land. Vi opplever at det blir tette bånd mellom de reisende og at man får venner på tvers av landene, fordi alle reiser med en felles interesse i helsefag.

Du vil delta på oppholdet med omtrent 10-25 andre reisende. Mange drar uten å kjenne noen i forveien, men reiser fra destinasjonen med mange nye venner. Det er derfor trygt å dra på turen alene!

Et klinisk opphold i Uganda rettet mot sykepleierstuderende er også relevant for andre helsefaglige studier

Kommende oppholdsstart datoer

Uganda

2019

3 Februar (Utsolgt)
3 Mars

31 Mars (Maks lengde 4 uker)
30 Juni
28 Juli
25 August
22 September
20 Oktober
17 November (Maks lengde 4 uker)

2020

5 Januar
2 Februar
1 Mars
29 Mars (Maks lengde 4 uker)
31 Mai
28 Juni
26 Juli
23 August
20 September
18 Oktober
15 November (Maks lengde 4 uker)

Vil du vite mer?

Les om destinasjonene våre

Er det noe for deg?

Meld deg på nå og se frem til et opphold fylt med personlig utvikling, kulturelle opplevelser og venner for livet.