Chat with us, powered by LiveChat

Tenker du på å gå en helsefaglig utdanning, og er nysgjerrig på å bli jordmor?

Kom på et 4-12 ukers praktikkforløp og få en unik medisinsk erfaring ved å skygge leger på et sykehus i utlandet.

Tenker du på å gå en helsefaglig utdanning, og er nysgjerrig på å bli jordmor?

Kom på et 4-12 ukers praktikkforløp og få en unik medisinsk erfaring ved å skygge leger på et sykehus i utlandet. Erfaringene du gjør deg gjennom denne reisen vil styrke din helsefaglige kunnskap og forståelse for helse og legens arbeidsområder. Ytteligere vil du modnes som menneske, øke din kulturelle forståelse og få venner for livet.

Oppholdet er perfekt til et friår, hvor du vil få innblikk i ditt fremtidige arbeid.

Hvordan foregår programmet?

På programmet følger du en klarert jordmor fra et av våre samarbeidssykehus, som vil fungere som din mentor i det daglige arbeidet på avdelingen. Sammen med din mentor vil du få et godt innblikk i jordmorens hverdag og arbeidsområder.

I kontakt med pasienter vil din mentor dele sin erfaring og kompetanse med deg, om pasientens sykdom, behandling og svare på spørsmål omkring prosedyrer. Mentorene er innstilt på at dette kan være første gangen du er med og observerer på et sykehus, og strukturerer din praktikk om dette. Under praktikken vil du i utgangspunktet være på en avdeling med minst en annen medreisende for å ha noen å dele opplevelsen med, det kan være mange nye inntrykk.

Du og dine medreisende vil også delta på ulike leksjoner, holdt av sykehusenes personale, for å fremme deres kunnskap om relevante sykdommer og behandlingsprosedyrer på de ulike avdelingene. Du vil også få en innføring i helsevesenets oppbygging og utfordringer på din destinasjon og  på denne måten får du en god teoretisk bakgrunn for å forstå mye av det man vanligvis møter på sykehuset.

Hva kan du forvente å oppleve på sykehuset?

Sammen med din mentor vil du gå gjennom de forskjellige stadiene av en graviditet fra pre til postnatal. Du vil observere fødsler og keisersnitt. Praktikken vil gi deg en forståelse av global helse og jordmorens rolle.

Hvor lenge kan du forvente å være på sykehuset?

En typisk praktikkdag varer fra 07.30-12.00 og varer til ut på ettermiddagen en gang i uken med en leksjon.

Praktikken er fra mandag til fredag. I fritiden dere har i hverdagene og helgene bruker vi til å oppleve destinasjonen. Mange forskjellige fritidsaktiviteter vil være inkludert i ditt opphold som for eksempel svømming med ville delfiner på Zanzibar eller en helgetur på savannen i Uganda.

Du kan lese mer om de forskjellige destinasjoner og hvilke kulturelle opplevelser som er inkludert i oppholdet i tiden utenfor sykehuset her.

Kan du kombinere et opphold med begge destinasjoner?

Er du interessert i et opphold lengre enn 4 uker er det mulighet for å kombinere to destinasjoner, for eksempel 4 uker på Zanzibar og 4 uker i Uganda. Velger du et kombinert opphold vil vi stå for din flyreise mellom destinasjonene. Du kan selvfølgelig også velge å bli mer enn 4 uker på samme destinasjon.

Personlige og karrieremessige fordeler

Er du interessert i å bli jordmor er et Try Medics opphold et godt utgangspunkt, og vil gi deg innblikk i legenes arbeid, og styrke din helsefaglige viten. Programmet er en unik mulighet for å kombinere karrieremessig utvikling med gode opplevelser og et fantastisk samhold. Det passer ypperlig inn i for eksempel friår. Du vil tilegne deg unik medisinsk erfaring, modnes som menneske, få en mye bredere kulturell forståelse og uforglemmelige opplevelser.

Dersom du vurderer å søke sykepleie i andre land enn Norge er det mange skoler som vurderer deg som en helhet, i stedet for å utelukkende se på dine karakterer. På disse skolene kan en reise med Try Medics vise at du har en ekstra stor interesse for faget og har et bedre innblikk i hva det innebærer å være sykepleier og jordmor. I tillegg vil oppholdet gi deg relevant erfaring som du kan bruke som utgangspunkt for dine refleksjoner om egen motivasjon i forbindelse med motivasjonsbrev og lignende.

Hvem passer på deg?

Vi har etablert sikre rammer rundt praktikken på alle destinasjoner, for å fremme din læring og bedre din opplevelse. Vår dedikerte program manager på destinasjonen vil sikre at ditt opphold forløper som planlagt og at du vil bli ordentlig introdusert til sykehuset og mentorene. Program manageren din vil daglig følge deg opp, og være der for deg under hele ditt opphold. Utover program manageren vil det være kokker, rengjøringspersonale og sjåfører. På denne måten trenger du ikke å fokusere på noe annet enn ditt opphold.

Programmet er en unik mulighet for å kombinere karrieremessig utvikling med kulturelle opplevelser og sosialt samhold. En perfekt mulighet til friåret.

Kjenner du deg igjen i punktene under, er et opphold med oss perfekt for deg:

  • Du vurderer å studere helsefag eller venter på studiestart på et helsefaglig studie.
  • Du ønsker å få et innblikk i hvordan det er å være jordmor.
  • Du vil reise i friåret, og oppleve andre kulturer.
  • Du vil bli kjent med nye folk som alle har en felles interesse i helsefag.

Try Medics er en skandinavisk organisasjon med hovedkontor i Danmark. Vi har reisende fra Norge, Sverige og Danmark, så du kan delta på et opphold med folk fra forskjellige land. Vi opplever at det blir tette bånd mellom de reisende og at man får venner på tvers av landene, fordi alle reiser med en felles interesse i helsefag.

Du vil delta på oppholdet med omtrent 10-25 andre reisende. Mange drar uten å kjenne noen i forveien, men reiser fra destinasjonen med mange nye venner. Det er derfor trygt å dra på turen alene!

Les om andres erfaringer med pre-jordmorprogrammet i blogginnlegg skrevet av tidligere reisende her

Deltagere og mentors refleksjoner

Kommende oppholdsstart datoer

Zanzibar

2019

3 Mars (Utsolgt)
31 Mars (Utsolgt)
2 Juni
30 Juni
28 Juli
25 August
22 September
20 Oktober
17 November (Maks lengde 4 uker)

2020

5 Januar
2 Februar
1 Mars
29 Mars (Maks lengde 4 uker)
31 Mai
28 Juni
26 Juli
23 August
20 September
18 Oktober
15 November (Maks lengde 4 uker)

 

Uganda

2019

3 Februar (Utsolgt)
3 Mars

31 Mars (Maks lengde 4 uker)
30 Juni
28 Juli
25 August
22 September
20 Oktober
17 November (Maks lengde 4 uker)

2020

5 Januar
2 Februar
1 Mars
29 Mars (Maks lengde 4 uker)
31 Mai
28 Juni
26 Juli
23 August
20 September
18 Oktober
15 November (Maks lengde 4 uker)

Vil du vite mer?

Les om destinasjonene våre

Er det noe for deg?

Meld deg på nå og se frem til et opphold fylt med personlig utvikling, kulturelle opplevelser og venner for livet.