Chat with us, powered by LiveChat

TRY MEDICS FAQ

Når bør jeg melde meg på et opphold?

Det er en god ide å melde seg på et opphold så fort som mulig, siden det ikke er uvanlig at oppholdene blir utsolgt. Ved at du melder deg på tidlig har du også god tid til å forberede deg på oppholdet, som blant annet er å få de nødvendige vaksinasjoner og kjøpe flybillett. Samtidig stiger flybillettprisene jo nærmere du kommer avreisedato, så ved å kjøpe billett tidlig vil du kunne spare noe.

Når du melder deg på skal du betale et depositum på 6400 NOK av ditt oppholds beløp innen 7 dager. Restbeløpet for ditt opphold skal ikke betales før 2 mnd før avreise. Depositummet er fullt refunderbart ved framelding frem til tre mnd før avreise. Dette kan du utnytte til å sikre deg en plass på oppholdet i god tid, selv om du enda ikke har fått alle detaljene på plass.

Trenger jeg å ha noen erfaring for å delta?

Du trenger ikke å ha tidligere erfaring innenfor området for å være i praktikk på sykehuset. Selvfølgelig vil det være til fordel å ha en bakgrunnskunnskap, men mentorene er innstilt på at de mottar elever på alle nivåer og ordner seg etter dette.

Må jeg kunne snakke det lokale språket?

Nei, alle mentorene på sykehusene og Try Medics personalet kan snakke engelsk.

Hvor gode skal mine engelskkunnskaper være?

Som utgangspunkt anbefaler vi at man har hatt engelsk på videregående skole. Men, du vil som regel følge din mentor sammen med en medreisende under din praktikk, så dersom det er noe du synes er vanskelig å forstå kan du spørre din medreisende eller få din mentor til å forklare på nytt.

Kan jeg reise med venner?

Naturligvis, men du må ikke. Du kommer til å få nye venner på turen, særlig siden alle reisende har en felles interesse innenfor helsefag. Er dere en gruppe på minimum 2 personer som reiser sammen kan dere få 10% rabatt på oppholdsprisen hver.

Kan dere ta hensyn til matallergier eller spesielle vaner?

Har du for eksempel glutenallergi vil våre kokker lett kunne ta hensyn til det. Men, vi anbefaler at du tar med glutenfri pasta hjemmefra slik at våre kokker lettere kan variere kosten din. Har du andre glutenfrie produkter som du kunne tenke deg å ta med, er det bare å gjøre det! På begge destinasjoner er utvalget av glutenfrie produkter begrenset

Er du vegetarianer kan våre kokker også ta hensyn til det under ditt opphold.

På Zanzibar er alt kjøttet halal slaktet, side 95% av befolkningen er muslimer. I Uganda er kjøttet i utgangspunktet ikke halal slaktet.

Om du har en matallergi eller en kostvane som ikke er nevnt over er det bare å ta kontakt med oss på info@trymedics.com også vil vi gjøre det vi kan for å imøtekomme dine behov best mulig.

Hva skal jeg sørge for før oppholdet?

Før avreise skal du selv ha styr på vaksinasjoner, reiseforsikring og flybilletter. Vi hjelper deg så snart du er påmeldt ved at du mottar forberedelsesguiden. Der står alt du trenger å gjøre før avreise.

Skal jeg søke om visum før mitt opphold?

UGANDA
Ugandas lov krever at du har visa for å kunne oppholde deg og være i praktikk på sykehus i landet. Gebyret for visa er 50$, som skal betales online før avreise. Du skal også søke om visum online. Prosedyren er lett og vi vil sørge for å sende deg en guide om hvordan du søker og om hvilke dokumenter som er nødvendige for søknaden. Som regel får man visumet innen 7 dager etter at man har søkt.

 ZANZIBAR
Velger du å reise til Zanzibar får du visum når du  ankommer på Zanzibar flyplass. Du skal derfor ikke søke visum hjemmefra. Når din oppholdsstart nærmer seg sender vi ut en guide som beskriver hvordan visum prosessen foregår på flyplassen. Gebyret til visummet er 50$ og skal betales med kort på Zanzibar flyplass. Ytterligere skal du ha “Student Pass” (praktikktillatelse), som  vi vil sørge for å få ordnet for deg når du er ved Try Medics huset på Zanzibar. Det offisielle gebyret for “Student Pass” er 200$ som skal betales i kontant. Immigrasjonskontoret aksepterer kun US dollars sedler trykt etter 2006.

Hvor skal jeg fly til?

Skal du på et opphold i Uganda skal du fly til Entebbe flyplass.

Skal du på et opphold på Zanzibar skal du fly til Zanzibar flyplass.

Alternativt kan du fly til Dar es Salaam flyplass og derfra ta et fly til Zanzibar (tar rundt 20 minutter). Om du skal gjøre dette er det oftest billigst å kjøpe flybillett fra Dar es Salaam til Zanzibar separat. Dette kan kjøpes gjennom Precision Air, Zanair, Flightlink, Auric Air eller Coastal Aviation. Vi anbefaler at man kun tar denne ruten hvis det er vesentlig med penger å spare ettersom det er mye enklere å fly direkte til Zanzibar

Til begge destinasjoner finner man som regel de billigeste flybillettene på finn.no eller momondo.no.

Når du er påmeldt vil du bli satt inn i en Facebook gruppe for de du skal på oppholdet med. Gjennom gruppen er det vanlig at de påmeldte kjøper flybillett sammen slik at man slipper å ta den lange reisen alene. Vi anbefaler derfor at du venter med å kjøpe flybillett til du er i Facebookgruppen og kan planlegge med de andre.

Vi er med deg gjennom hele din forberedelse og du kan alltid ringe eller skrive til oss, uansett hva det skulle være.

Når skal jeg ankomme destinasjonen?

UGANDA
Du skal fly til Entebbe flyplass i Uganda og ankomme på lørdagen, dagen før din oppholdsstarts dato. Du blir møtt av en Try Medics ansatt ved din ankomst til flyplassen. Heretter vil du med resten av ditt hold ha en overnatting i Entebbe, som vi arrangerer. Søndag formiddag vil det være felles transport til Try Medics huset i Mbarara. Kjøreturen tar rundt 5 timer.

ZANZIBAR
Du skal ankomme Zanzibar på søndagen på oppholdsstart datoen før kl 16. På flyplassen på Zanzibar vil du bli møtt av vår program manager og sjåfør, som trygt gil frakte deg til Try Medics huset. Huset ligger rundt 10 minutters kjøretur fra flyplassen.

Når slutter mitt opphold og når skal jeg reise hjem?

Oppholdet slutter etter endt praktikk på fredagen i din siste uke. Deretter velger de fleste som er på Zanzibar å fly hjem på lørdagen, slik at man har god tid til å pakke.

Dersom man er i Uganda er det også hjemreise på lørdagen. Pass på at hjemreisetidspunktet ligger etter klokken 16 på lørdagen i din siste uke siden kjøreturen fra Try Medics huset til flyplassen tar rundt 5 timer. Det vil være felles transport til flyplassen lørdag morgen.

Hva slags klær skal jeg ta med?

Så fort du er påmeldt vil du motta en forberedelsesguide hvor det vil være en anbefalt pakkeliste til ditt opphold. Du skal naturligvis ta med tøy som passer til varmt vær, siden alle destinasjonene er i tropisk klima.

På Zanzibar er det ikke påkrevd, men respektfullt å ha klær som dekker dine skuldre og knær når du er inne i Stone Town, siden de fleste er muslimer. Men, det vil være mulighet for singlet og shorts i strandområdene eller i Try Medics huset.

Når mottar jeg sykehus settene som jeg har leid til min reise?

Har du leid sykehusklær til din praktikk vil du få det utlevert på destinasjonen. Det vil være mulighet for å prøve settene og deretter velge passende størrelse.

Hvordan vasker jeg klær under reisen?

Klesvask på destinasjonene foregår med balje, vann og såpe som vi stiller til disposisjon ved huset du bor i. Du kan velge å vaske klærne dine selv eller få vårt rengjøringspersonale til å gjøre det for deg. En bunke klesvask koster rundt 40 NOK (max 20 plagg) som går direkte til rengjøringspersonalet.

Hvilken valuta er det på destinasjonene?

På Zanzibar brukes Tanzanian Shilling og i Uganda brukes Ugandan shilling. Disse kan du få tatt ut din første mandag på oppholdet, hvor du vil få en omvisning i byen du bor i og får en oversikt over hvor minibankene er. Du skal i utgangspunktet ikke bruke US dollar til annet enn visum. Å ta ut penger fra minibankene er den beste og billigste måten å få penger i den lokale valutaen på.

Hvordan kommer jeg til å bo?

Du kommer til å bo i Try Medics huset sammen med dine medreisende. Dere vil bo 2-9 på soverommene sammen med et eget bad. Alle Try Medics husene har store hager, deilige avslapningsområder og wifi, så du kan holde kontakten med de hjemme.

Det er myggnett på alle sengene og sengetøy som blir skiftet hver uke. Du skal selv ta med håndkle.

Hva skal jeg regne med å bruke penger på?

VVelger du å reise til Zanzibar er lunsj ikke inkludert i oppholds prisen. Til lunsj kan du ta matvarer fra kjøkkenet i huset og lage egen lunsj. De fleste tidligere reisende har foretrukket å spise lunsj sammen i byen etter praktikken. Stone Town byr på masse lekre lokale og internasjonale resturanter. Sett av rundt 60 NOK til lunsj hver dag.

Har du valgt å reise til Uganda vil lunsj være inkludert og blir servert i Try Medics huset etter praktikken.

På begge destinasjoner er det en del aktiviteter man kan velge å delta på under oppholdet. Det er ganske forskjellig hva de ulike aktivitetene koster, men de fleste er ikke spesielt dyre.

Vi anbefaler at man har rundt 750 NOK i lommepenger i uken under oppholdet.