fbpx

Kunne du tenke deg et praktikkopphold kombinert med eksotiske opplevelser i avslappende omgivelser?

Zanzibar er en tropisk øy i Afrika utenfor Tanzania. Øyen byr på mange morsomme aktiviteter, hvite strender og en gjennomsnittlig temperatur på 30 grader! Sykehuspraktikken og de medisinske erfaringene er hovedfokus når du velger et opphold på Zanzibar, men utover din praktikk sørger vi for at du får oppleve Zanzibars eksotiske muligheter og fasinerende kultur. Under kan du lese om aktivitetene som er inkludert i ditt opphold, og hvilke aktiviteter du kan melde deg på underveis. Velger du et opphold som strekker seg over mer enn 4 uker har du mulighet til å oppleve aktivitetene flere ganger.

Aktiviteter inkludert i oppholdet på Zanzibar

Hav safari

Turen tar deg med til en sandbank i en tradisjonell Dhow seilbåt. Fra sandbanken kan man snorkle og oppleve det tropiske liv som omringer Zanzibar. Det er korallrev rundt hele Zanzibar som tiltrekker seg et rikt dyreliv. Turguidene vil sørge for snacks og drikke. Etter dette går turen videre til en større øy hvor man får servert grillet skalldyr.

Deretter går man til en av øyens eldgamle Baobab trær.

Etter gåturen seiler man videre til en lagune, hvor man kan svømme i idylliske omgivelser, før man vender tilbake mot Zanzibar.

Tour av Stone Town

Din sykehuspraktikk foregår i Stone Town som ligger på UNESCO’s verdensarvliste over bevaringsverdige byer. For at du og dine medreisende skal bli mer selvstendige tar vi dere med på en guidet tour av byen. Du vil få oppleve historiske bygninger, gode spisesteder og shoppingmuligheter og mye mer. De smale gatene er fylt med butikker, hvor det er gode muligheter for å få en god deal. Etter solnedgang kommer markedet frem som byr på eksotiske spesialiteter.

Fredagsgrilling

Hver fredag starter vi helgen med grilling ved bassenget ved Try Medics huset. Dette skaper et godt samhold 🙂

Delfin tur

På delfinturen blir man kjørt til Kizimkazi tidlig på morgenen. Når man kommer frem får man utlevert snorkleutstyr og svømmeføtter, og går ombord på en motorbåt. Man drar ut tidlig fordi det er da delfinene som oftest svømmer ved havoverflaten. De lokale kan ikke garantere at man får sett delfinene, men det er 90% sikkert at de er der og at du får muligheten til å svømme med de. Opplegget er at man seiler rundt for å finne delfiner, og når man finner de er det om å gjøre å komme seg fort i vannet! Delfinene er lekne og man kan komme tett på!

The Rock

The Rock restaurant er godt kjent på Zanzibar, og den ligger på en knaus litt utenfor kysten. Vi arrangerer lunsj på dette unike stedet. Dette skjer i forbindelse med delfin turen. Vi anbefaler at man spiser lunsj på Upendo (en restaurant like ved The Rock), og heler tar en dessert på The Rock. Prisene og maten er bedre på Upendo.

Spice tour

Zanzibar er kjent for å ha fantastiske krydderplantasjer. På spice tour får du muligheten til å se og smake på krydder der det faktisk kommer fra. Har du noen gang lurt på hvordan man dyrker kanel? På touren får du innblikk i vanilje, ananas, pepper, nellik og mye mer. En lokal guide med veldig gode kunnskaper skal vise dere rundt, og svarer på alle spørsmål som måtte dukke opp. Du får og smake på noe av det mest eksotiske Zanzibar har å by på!

Swahili lektion

Undervisningen har som mål å lære deg enkle ord og uttrykk på Swahili. Du kommer til å lære dagligdagse fraser og litt om Zanzibars kultur som vil gjøre hverdagen på sykehuset lettere. Undervisningen varer en time og foregår i Try Medics huset, og holdes av vårt personale. Befolkningen på Zanzibar er veldig imøtekommende og utadvendte, og de enkleste ord på Swahili går en lang vei for å skape god stemning!

Valgfrie aktiviteter i Zanzibar

Safari

Vil du oppleve de fantastiske dyrene fra filmer som løvenes konge? Bli med på en langhelg med safari i Mikumi nasjonalpark og møt Timon og Pumba på den afrikanske savannen. I nasjonalparken finnes det løver, giraffer, elefanter, zabraer, gnuer, aper, bøfler, antiloper, flodhester og mange andre ville dyr. Du kan oppleve disse under ditt opphold under langhelgen, fra en torsdag ettermiddag til søndag.

Du reiser dit med ferge fra Zanzibar til Dar es Salaam, og det tar omtrent 1,5 time. Der kommer dere til å overnatte, for å være klare for en tidlig morgen fredag, hvor man blir kjørt til parken. Reisen tar mellom 5-7 timer. Ved ankomst starter safarien, som utgjør hele fredag ettermiddag og lørdag. Dere blir kjørt ut med en guide som kommer til å vise dere det rike dyrelivet. Overnattingen foregår i hytter. På søndagen blir dere kjørt tilbake til Dar es Salaam og tar fergen tilbake til Zanzibar. Deretter kan dere få hvilt ut, før ny uke på sykehuset begynner mandag.

Dere blir tatt godt hånd om fra turens start til slutt og prisen inkluderer transport, guide, overnatting, oppholdet i nasjonalparken og mat til alle dagene. Guidene er håndplukkede av oss, og er noen av de beste i Tanzania. Deres engasjement, smil og gode humør er utrolig smittende, og de gjør safarituren til en ekstra fin opplevelse.

Safarituren er for deg som på nært hold vil oppleve de ville dyrene på savannen under ditt opphold. Med turen får du også opplevd fastlandet i Tanzania. Turen går utover en praktikkdag, fredagen, og turen skjer kun om minst 4 deltagere er påmeldt. Prisen er 6530 NOK og er den eneste aktiviteten du må booke ved påmelding.

Dykking

Dykking i området rundt Zanzibar er i verdensklasse, med masse tropisk fisk, skilpadder, delfiner og vakre koraller. Vi dykker rundt øyen Mnemba Atoll, på østkysten av Zanzibar. Denne turen er egnet for dem som allerede har erfaring, samt dem som vil prøve for første gang. Om du aldri har dykket før så vil du gjennomgå et basic kurs i et basseng for å sikre at du er klar for havet.

Du kommer til å dykke med instruktør, som guider deg gjennom alle øvelsene, og sikrer at alt går bra under ditt første dykk. Du kan dykke ned til maks 12 meters dybde med instruktøren. Hvis du allerede er sertifisert har du mulighet til å dykke langs de vakre korall veggene eller over sandbunnen. Du kan dykke fra 5 til 30 meter. Du dykker alltid med våre instruktører, som kjenner de beste stedene og hvor alle fiskene holder til.

Vi kan arrangere en god dykkeropplevelse for deg og dine medreisende under deres opphold. Prisen ligger på 140$ (ca 1140 NOK) om du aldri har dykket før, og det inkluderer teori, øvelser i basseng og dykk i åpent hav. Prisen er på 105$ (omtrent 855 NOK), om du er sertifisert og inkluderer  to dykk i åpent hav.

Dykkingen blir arrangert i samarbeid med dykkesenteret Dive Point Zanzibar.

Helge tur til Kendwa

Vi arrangerer en fantastisk helgetur i Kendwa, som er et område med mer turister nord på øyen. Området er kjent for sine utrolige vakre strender og turkise vann. Man reiser en fredag ettermiddag til en søndag kveld. Du og dine medreisende skal bo på hotellet Sunset Bungalows som ligger ved stranden.

På denne turen har du mulighet til å slappe av på en av områdets mange strandbarer, sole deg, spise god mat, dra på strandfest og på sunset cruise. Videre arrangeres det en guidet sykkeltur lørdag formiddag, som du også har muligheten til å delta på.

Turen koster omtrent 640 NOK og inkluderer 2 hotell overnattinger, med frokost på Sunset Bungalows, samt transport til og fra Try Medics huset.

[/two_third_last]

 

Sykkeltur

Sykkelturen foregår lørdag formiddag under helgeturen til til Kendwa.

Turen er en perfekt måte å få opplevd lokalområdet på! Du kommer til å sykle gjennom landsbyer og historiske steder, hvor det vil være flere forskjellige stopp. Det vil også være mulighet for å bade i en grotte med vakkert, krystallklart vann.

Turen er totalt 25 km samlet og passer for alle nivåer. Det vil være mange stopp og pauser underveis, og turen vil foregå i et tempo du er komfortabel i. Halvveis gjennom turen vil din guide forberede en deilig fruktsalat.

Denne aktiviteten kan du velge å delta på sammen med helgeturen til Kendwa og koster omtrent 180 NOK, som dekker donasjoner til landsbyene dere besøker, guide, frukt og leie av sykkel.

[/two_third_last]

Prison Island

Ordet prison Island stammer fra at øyen på 1860-tallet ble brukt som et fengsel for opprørske slaver. Dette står i stor kontrast til hvordan det er i dag, det er nemlig et bosted for kjempeskilpadder, noen over 100 år gamle. Skilpaddene veier omtrent 200 kilo hver, og på turen vil du kunne komme tett på. Det er en nydelig strand der hvor man kan sole seg, og det er en sti gjennom øyens skog hvor du kan se sommerfugler, flaggermus og små antiloper (om du er lett på tå).

Øyen er blitt et populært sted å dra, og ligger omtrent 20 minutter med Dhow seilbåt ut fra havnen i Stone Town. Turen arrangeres på ettermiddagen og foregår over en halv dag.

Prisen er omtrent 130 NOK per person.

Jozani Forest

En tur gjennom Zanzibars eneste nasjonalpark, Jozani Forest, byr på en herlig naturopplevelse og innsikt i parkens eventyrlige områder. Jozani er den eneste uberørte skogen på Zanzibar, og fungerer som et fristed for et rikt dyreliv. Det er blant annet hjemmet til de sjeldne Colobus apene, og du kan komme veldig nært på de. Fra Jozani Forest Visitor center er det en guidet tur rundt skogen med en erfaren lokal guide. Turen inneholder også en gåtur over en boardwalk gjennom en unik mangroveskog.

Prisen ligger på omtrent 320 NOK per person (minimum antall påmeldte er 3 personer).

Mat marked

På kveldene samles byen i Forodhani Garden, som ligger i sentrum av Stone Town, med utsikt over det indiske hav. Her tilbereder de lokale kokkene ferskfanget fisk og skalldyr. Her kan du oppleve eksotiske delikatesser som calamari, blekksprut, hai, kingfish, barracuda og mye er, for en slikk og ingenting. Det blir også servert hjemmelagde pizzaer og forskjellige grillede frukter som banan med sjokolade. Forodhani Garden mat marked er en fryd for sansene og en opplevelse fylt med dufter, smaker, kultur og smil!

Mat markedets priser er rimelige og du vil nok ikke bruke mer en mellom 30-50 NOK på et måltid.

[/two_third_last]

Eksempel på et 4 uker program over aktivitetene i fritiden

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Uke 1 Swahili undervisning Tour av Stone Town Sykehus Leksjon Lektion om traditionel påklædning Hav safari Delfin tur, Jozani forest og tur til The Rock
Uke 2 Mat marked om kvelden Sykehus Leksjon Safari til Mikumi National park
Uke 3 Spice Tour Sykehus Leksjon Helge tur til Kendwa, Sunset cruise og sykkeltur
Uke 4 Prison Island Sykehus Leksjon

Huset på Zanzibar

Du kommer til å bo i Try Medics huset med dine medreisende. Huset har eget basseng, stor hage, masse deilige avslapningsområder og wifi, i tillegg til at det bare er 10 minutters gange til nærmeste lekre strand. Alle soverommene i huset har et stort bad, vifter og myggnett på køyesengene. Man bor omtrent 15-22 sammen i huset. Vi opplever at det blir skapt et sterkt samhold blant de reisende, særlig siden alle som reiser har en felles interesse i helsefag. Det er dermed ingen problem å reise alene!

Zanzibars historie

Zanzibars historie

Zanzibar har en fasinerende historie med en kultur hvor spesielt araberne har dominert. Zanzibars befolkning er sammensatt av folk fra Asia, Europa, Afrika og Arabia.

Man ser at den arabiske påvirkningen er særlig stor i hovedstaden Stone Town, med dens kronglete gater og sultanens palass. Zanzibars kulturhistoriske severdigheter er på UNESCOs verdensarvliste og det blir gjort en internasjonal innsats for å bevare de. Sandstrender i verdensklasse kombinert med byens historiske severdigheter gjør Zanzibar til en fantastisk turistattraksjon. Se en video av byen Stone Town, hvor sykehuspraktikken foregår, her.

Høres dette ut som noe for deg?

Meld deg på nå eller les mer om oppholdet
Meld deg påLes mer om oppholdet