Chat with us, powered by LiveChat

Kunne du tenke deg et praktikkopphold en tropisk setting og fasinerende kultur?

Kom i praktikk på et universitetssykehus i den hyggelige og avslappede byen Mbarara, Uganda. Sykehuspraktikken og de medisinske erfaringene er det primære fokus når du velger et opphold i Uganda. Du vil også få mulighet til å oppleve landets spennende kultur og vakre natur sammen med dine medreisende i fritiden. Inkludert i ditt opphold er en helge safari, hvor du kan oppleve de ville afrikanske dyrene i sitt naturlige habitat. Det er mulighet for å se zebraer, giraffer, gnuer, elefanter og mye mer. Du kan og velge en forlenget helgetur til elven The White Nile, hvor du vil ha mulighet til å bungee jumpe, riverrafte, kjøre firehjuling, ri på hest og mye mer. Les under om aktivitetene som er inkludert i ditt opphold, og hvilke aktiviteter du kan melde deg på underveis. Velger et lengre opphold enn 4 uker har du mulighet til å oppleve aktivitetene flere ganger!

Inkluderte aktiviteter i Uganda

Safari

På denne turen vil du oppleve ville dyr på savannen i deres naturlige omgivelser. Du kommer til å kunne se elefanter, flodhester, gnuer og mange fler. En fredag ettermiddag vil du og dine medreisende kjøre mot Queen Elizabeth National park, hvor helge safarien foregår. Etter deres ankomst i parken vil dere få plass på et hotell og deretter gå en kort tur til et utkikkspunkt over Twin Lake. På lørdagen vil dere bli kjørt rundt i nasjonalparken av deres guide. Hold øynene åpne, plutselig kjører dere forbi løver. Det vil senere på dagen være båtsafari på en elv i parken, hvor man kan observere dyrelivet ved elvebreddene. På søndagen skal du på en guidet gåtur i regnskogen, hvor det er stor sjanse for å møte på en av nasjonalparkens sjimpanse familier. Etter turen vil du og dine medreisende bli kjørt tilbake til Try Medics huset, så dere er uthvilt til en ny uke på sykehuset.

 

Heldagstur til Lake Bunyonyi

Turen tar deg og dine medreisende til en av Ugandas dypeste innsjøer. I innsjøen ligger det en øy hvor det er en klatrepark med zipline tvers over sjøen. Det er også muligheter for å bade! Dagen avsluttes med middag på en restaurant med utsikt over sjøen.

 

Volleyball kamp

Nær Try Medics huset er den en skole med volley som en fast del av deres skolegang. De vil utfordre deg og dine medreisende til en morsom volleyball kamp på ettermiddagen etter sykehuset. Skolen har både gutter og jenter, og det blir ofte spilt 1 til 3 kamper i mnd. Det hele avhenger av hva deg og dine medreisende vil være med på.

 

Det lokale market

Bli med på en omvisning og de det lokale markedet i byen Mbarara. Her vil du kunne kjøpe mye til en veldig god pris. Å besøke det lokale markedet kan bli arrangert på et passende tidspunkt for deg og dine medreisende etter sykehuset en dag.

Danseshow

Under ditt opphold byr en tradisjonell dansegruppe opp til dans ved Try Medics huset. Her vil du og dine medreisende få utforsket deres afrikanske rytmer! Showet kommer en ettemiddag etter sykehuset. 

Søndagskirke

På søndagene har du og dine medreisende muligheter for å dra i kirken, hvor det vil være gospel kor. Å dra i kirken på en søndag i Uganda er helt unikt, og burde prøves!

Aktiviteter du kan melde deg på i Uganda

White Nile River

4 dagers tur til elven The White Nile

På denne turen får du mulighet til å riverrafte, ri på hest og kjøre firehjuling ved den vakre elven. Turen foregår under en forlenget helgetur under ditt opphold.

Du og dine medreisende vil en fredag morgen bli kjørt til Jinja, hvor dere har tre overnattinger ved Nilen på hotellet The Haven Uganda. Ved din ankomst vil du etter en god frokost få muligheten til å bungee jumpe, hvis du tør! Med den høyeste kvalitet på utstyret tilbyr dette bungee jumpet et 44 meters dropp over Nilen. Hoppet er noe du velger å gjøre på stedet, og det samme gjelder betaling. Ett hopp koster 90$.

Andre dagen begynner med en times ridetur på hest gjennom landsbyene langs Nilen. Du trenger ikke å kunne ri fra før for å bli med på turen, siden alle hestene er godt trent og passer seg til alle nivåer. Før rideturen vil du få forklart hvordan du styrer hesten og turen vil foregå i et tempo du føler deg trygg i. Turen er en unik mulighet for å oppleve idylliske Nilen. Etter turen er det tid for firehjuling, hvor du også vil ha 1 time til å kjøre gjennom Nilens landsbyer og flotte natur.

Efter rideturen står den på 1 times  guided tur på firehjuls motorcykel, hvor du vil køre igennem landsbyer og Nilens omgivende flotte natur.

Dag 3 kan du riverrafte på Nilen. Turen betraktes som et av de gøyeste stedene å rafte i hele verden. Turen er perfekt for deg som er eventyrlysten og du trenger ikke å ha noen erfaring med riverrafting fra før. Du vil, sammen med en guide og dine medreisende, gjennomgå øvelser før dere drar ut på elven.

Etter et aktivitetspreget program kan nyte en massasje på hotellet, hvor du kan få en times massasje for 20$!

På dag 4 vil du og dine medreisende, etter en god natts søvn, bli kjørt tilbake til Try Medics huset i Mbarara, og fortsette praktikken.

Denne 4 dagers helgeturen koster 4559 NOK og inkluderer alle måltider, transport og losji på The Heaven Uganda, 1 times ridetur, 1 times firehulings safari og en dag riverrafting.

Du vil få oppleve dette med dine medreisende, siden som regel alle velger å bli med på turen.

Gorilla trekking

Søndags gorilla trekking tur.

Vil du komme tett på regnskogens konger? Du har mulighet til å velge å delta på en guidet gorilla tracking tur i Bwindi Impenetrable Forest, hvor du får mulighet for å se de store fjellgorillaene i deres naturlige omgivelser. Turen arrangeres i forlengelse av turen til Lake Bunyonyi, hvor du får mulighet til å utfordre deg selv i en klatrepark og ta zipline over Ugandas dypeste innsjø.

Etter å ha tilbrakt det meste av din første lørdag av oppholdet ved Lake Bunyonyi, vil du på ettermiddagen bli kjørt til hotellet Rushaga Gorilla Camp, hvor du og dine medreisende skal overnatte. Hotellet ligger i idylliske omgivelser. Søndag morgen vil dere begynne deres guidede gåtur i regnskogen. Det kan ta alt fra 1- 5 timer å finne gorillaene. Dere kommer til å gå med profesjonelle guider, så turen foregår under trygge rammer.

Når dere ser gorillaene, vil dere uten å forstyrre de, kunne komme helt nært og ha mulighet til å ta bilder. Å være så tett på fjellgorillaene er en helt enestående opplevelse.

Å møte en så nært beslektet art og se alle de menneskelige tingene de gjør er en opplevelse du sent vil glemme.

Etter turen vil dere bli kjørt tilbake til Try Medics huset, så dere er fremme til middag. Kjøreturen tar ca 2 timer. Dagen etter vil deres nye praktikkuke starte.

Gorilla trekking turen koster 6970 NOK og inkluderer kost og losji samt gåturen med profesjonelle guider.

Det må være minimum 3 påmeldte på turen. Turen går utover muligheten for å dra i kirken, siden de ligger på samme dag. Dersom du velger et opphold lengre enn 4 uker, har du selvfølgelig muligheten til å gjøre begge aktivitetene.

Bemerk at den offisielle prisen for turen, som myndighetene i Uganda krever er 600$ (omtrent 4870 NOK). Vi har forsøkt å få totalprisen så lav som mulig uten å gå på kompromiss med kvaliteten på transport, hotell og guider.

For å bli med på turen skal man melde seg på en mnd før din oppholdsstarts dato, og kan gjøres i forbindelse med påmelding til programmet eller ved å sende en mail til info@trymedics.com etter påmelding. [/two_third_last]

Skreddersydde lokale klær

Under ditt opphold vil en skredder komme innom Try Medics huset. Skredderen kan sy skjørt, kjoler og mer. Under turen på det lokale markedet kan du kjøpe stoff og få skredderen til å lage noe spesielt for deg. 

Aerobic trening

Er du og dine medreisende interessert i å trene under ditt opphold vil det være mulighet for at en aerobic trener kommer innom huset på en passende ettermiddag og holde en times trening. Treningen passer for alle nivåer og det er frivillig om man vil være med. Treneren kan komme flere ganger under deres opphold, og en time koster omtrent 12 NOK per person.

 

Swimmingpool

5 minutter unna Try Medics huset er det et stort utendørs badebasseng. Det vil være gode muligheter for å nyte det tropiske været og få seg en deilig dukkert ved bassenget. En billett koster 12 NOK, og varer en hel dag. Det er perfekt etter en dag på sykehuset.

Eksempel på et 4 uker program over aktivitetene i fritiden

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Uke 1 Introduksjon til sykehuset Besøk det lokale marked Sykehus leksjon BBQ Tur til søen Lake Bunyonyi Søndagskirke
Uke 2 Sykehus leksjon Danseshow Sykehus leksjon Tur til The White Nile River
Uke 3 Avgang fra The White Nile River til Try Medics hus Sykehus leksjon Volleykamp Sykehus leksjon Safari i Queen Elisabeth Nationalpark
Uke 4 Sykehus leksjon Aerobic trening Sykehus leksjon

Huset i Uganda

Du kommer til å bo sammen med dine medreisende i Try Medics huset. 

Huset ligger 7 minutter unna sykehuset, en fin liten gåtur om morgenen. Huset har en stor hage, deilige avslapningsteder og masse plass til kos med dine medreisende, enten det skulle være å lese en god bok, spille kort eller sole seg. Alle soverommene har eget bad og myggnett på sengene. Det er også wifi i huset slik at du kan holde kontakten med de hjemme. Vi opplever at det blir skapt sterke bånd og et godt felleskap mellom de reisende, og at de trives med å bo sammen med andre unge hvor alle har en felles interesse i helsefag. Derfor er det helt fint å reise alene!

Ugandas historie

Ugandas historie

Uganda, også kjent som Afrikas perle, kommer til å være et av de frodigste landene du kommer til å besøke. Landet har veldig mye naturressurser, fruktbar jord og skjønne mennesker. Det er et stort land som huser Victoria Lake, en del av Nilen, hvor det er gode muligheter for en actionfylt helg langs elvebreddene. Det er også utallige nasjonalparker hvor du kan få se et bredt mangfold av Ugandas dyreliv, deriblant fjellgorillaene.

Uganda er en tidligere britisk koloni, som ikke ble selvstendig før i 1962, som nå er et stabilt land med økonomisk framgang. Framgangen kommer tydlig frem i storbyen Kampala, hvor det er svært moderne. Kommer man utenfor er det mindre landsbyer som er preget av et enklere liv, som primært består av jordbruk. Dette ser man tydelig i området du skal bo i, Mbarara.

Se en video av Uganda her

Høres dette ut som noe for deg?

Meld deg på nå eller les mer om oppholdet
Meld deg påLes mer om oppholdet