fbpx

Kunne du tenke deg et praktikkopphold en tropisk setting og fasinerende kultur?

Kom i praktikk på et universitetssykehus i den hyggelige og avslappede byen Entebbe, Uganda. Sykehuspraktikken og de medisinske erfaringene er det primære fokus når du velger et opphold i Uganda. Du vil også få mulighet til å oppleve landets spennende kultur og vakre natur sammen med dine medreisende i fritiden. Inkludert i ditt opphold er en helge safari, hvor du kan oppleve de ville afrikanske dyrene i sitt naturlige habitat. Det er mulighet for å se zebraer, giraffer, gnuer, elefanter og mye mer. Du kan og velge en forlenget helgetur til elven The White Nile, hvor du vil ha mulighet til å riverrafte, kjøre firehjuling, ri på hest og mye mer. Les under om aktivitetene som er inkludert i ditt opphold, og hvilke aktiviteter du kan melde deg på underveis. Velger et lengre opphold enn 4 uker har du mulighet til å oppleve aktivitetene flere ganger!

Inkluderte aktiviteter i Uganda

Safari

Å reise på safari er et must når man er i øst-Afrika. På denne turen vil du få mulighet til å oppleve Afrikas ville dyr i deres naturlige omgivelser, du vil blant annet få se giraff, løver, leoparder, elefanter, flodhester, antiloper og krokodiller, m.m. Turen går til Ugandas nasjonalpark, Murchison Falls, som er kjent for sitt unike dyreliv og 43 m fossefall. Turen varer fra fredag morgen til søndag kveld.

Turen er all-inclusive, som inneholder transport, kost og losji, guider og inngangspass til nasjonalparken.

Helgetur til hovedstaden Kampala

På denne turen får du og dine medreisende mulighet til å oppleve Ugandas dynamiske hovedstad, Kampala, under den første helgen. Dere får oppleve lokale markeder, kjøpesentre, gode restauranter m.m. Man tilbringer søndagen på resortet Munyonyo, hvor man kan slappe av ved bassenget eller bruke treningsfasilitetene. Inkludert i turen er transport, overnatting fra lørdag til søndag og frokost på søndag. Her må man beregne å bruke penger på restauranter og tilgang til resortet, som koster omtrent 110 NOK. Prisene i Uganda er generelt mye lavere enn i Norge.

Søndagskirke

Å dra til kirken på en søndag i Uganda er en helt unik opplevelse. Try Medics personalet tar med deg og dine medreisende på tur til messe.

Teambuilding

Når du deltar på oppholdet reiser du sammen med andre unge som deler din interesse for helsefag. Vi opplever at det blir skapt sterke bånd mellom de reisende og det er mye glede i å dele opplevelsene både på og utenfor sykehuset. For at man raskt skal bli varm i trøya arrangeres det lek ved Try Medics huset en av de første dagene under oppholdet. Også de ansatte i Try Medics huset er med på morroa, og slik sikrer vi at det skapes et trygt miljø ved huset.

Afro fit

En ettermiddag under oppholdet kommer det en lokal danseinstruktør innom huset og har en time med afro fit 🙂

Det lokale markedet

Try Medics aktivitetsmanager inviterer deg og dine medreisende på en gåtur til det lokale markedet ved huset i Entebbe. Dette foregår en ettermiddag etter sykehuset.

Avslutningsfest

På den siste fredagen under oppholdet blir det arrangert en fest. Her får du et sertifikat fra oppholdet og det er grilling og danseshow fra en lokal kulturell dansegruppe.

Kjøpesenter

På den siste fredagen under oppholdet blir det arrangert en fest. Her får du et sertifikat fra oppholdet og det er grilling og danseshow fra en lokal kulturell dansegruppe.

Aktiviteter du kan melde deg på i Uganda

Tur til Nilen

Turen til Nilen varer fra en fredag morgen til en søndag kveld og byr på unike naturopplevelser og morsomme aktiviteter. Man får blant annet riverrafte, ri, kjøre firehjuling og overnatte med utsikt over elven. En fredag morgen blir du og dine medreisende kjørt til Jinja og får plass på hotellete The Haven Uganda. Etter frokosten på hotellet får man pulsen opp med en times guidet firehjulingtur.  Lørdagen byr på riverrafting, og denne aktiviteten regnes for å være en av de morsomste og villeste dagsturene i raftingverden. Denne turen er for den eventyrlystne og krever ingen erfaring. Du kommer til å forberede deg, og gjøre ulike øvelser før man begynner å rafte.

På søndagen er det ridetur i området rundt Nilen, og du må ikke kunne ri fra før. Alle hestene er snille og veldresserte og passer til alle nivåer, og før turen får man øve seg litt. Ridningen foregår med en guide og har et tempo du er komfortabel med. Rideklubben har en regel om maksimalt 85 kg per person, for hestenes trygghet. Om du overstiger denne grensen tilbyr vi noe annet å gjøre, som for eksempel massasje eller båtcruise. Etter ridningen er det lunsj på hotellet før man blir kjørt tilbake til Try Medics huset i Entebbe, kjøreturen tar omtrent 3 timer. Da får man kommet til ro før uken begynner dagen etter.

Denne langhelgen koster 4559 NOK og inkluderer all transport, 2 overnattinger, 1 times ridetur, 1 time på firehjuling, en hel dag med riverrafting samt alle måltider. Som regel deltar alle på denne turen.

Botanisk hage

I Entebbe ligger parken Botanical Garden med utsikt over Lake Viictoria. Du og resten av gjengen får mulighet til å besøke parken en ettermiddag. I parken kan du være så heldig å få se Colobus aper, og du får mulighet til å fôre aper sammen med parkens dyrepasser.

Skreddersydde lokale klær

Under ditt opphold vil det komme en skredder innom Try Medics huset. Skredderen kan sy skjørt, kjoler m.m. Under helgeturen til Kampala kan du kjøpe stoff og få skredderen til å bruke det.

Kino

En kort kjøretur fra Try Medics huset ligger kinoen Numax Cinema ved kjøpesenteret Victoria Mall i Entebbe. Noen kvelder under oppholdet arrangerer vi tur til kinoen for deg, dine medreisende og de ansatte. Det koster omtrent 50 NOK per gang.

Zipline og hinderløype i tretoppene

Under oppholdet bor du og dine medreisende ved Lake Victoria, en av øyene her heter Park Shoebill Island, hvor du kan boltre deg i en hinderløype og kaste deg ut i en zipline. Turen foregår på ettermiddagen, hvor du og resten av gjengen blir kjørt i en speedbåt til øyen, turen tar omtrent 20 minutter. Etter ankomst blir det servert lunsj, også bærer det til hinderløypen etterpå. Turen koster 200.000 Ugandan Shilling (Omtrent 500 NOK) og inkluderer både transport til og fra øyen, lunsj, zipline og adgang til hinderløypa.

Eksempel på et 4 uker program over aktivitetene i fritiden

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Uke 1 Introduksjon til sykehuset Teambuilding Besøk det lokale markedet Sykehus leksjon BBQ Tur til Kampala Tur til Kampala
Uke 2   Sykehus leksjon   Sykehus leksjon Tur til Nilen
Uke 3 Afro fit Sykehus leksjon Zipline og hinderløype i tretoppene Sykehus leksjon Safari i Murchison Falls Nationalpark
Uke 4   Sykehus leksjon Botanisk hage Sykehus leksjon Avslutning    

Huset i Uganda

Du og dine medreisende kommer til å bo i vårt hus i Entebbe. Huset er utelukkende for studentene, og det er en 5 minutters kjøretur til sykehuset, hvor dere daglig blir kjørt til og fra sykehuset. Tilhørende huset er det en stor hage, områder for å slappe av, volleyball bane, tv, wifi og utsikt over Lake Victoria og masse plass til å kose seg med de du reiser med. Vi opplever at det blir skapt et sterkt fellesskap blant de reisende, i og med at alle har en felles interesse i helsefag. Du kan trygt reise uten å kjenne noen!

Ugandas historie

Ugandas historie

Uganda, også kjent som Afrikas perle, kommer til å være et av de frodigste landene du kommer til å besøke. Landet har veldig mye naturressurser, fruktbar jord og skjønne mennesker. Det er et stort land som huser Victoria Lake, en del av Nilen, hvor det er gode muligheter for en actionfylt helg langs elvebreddene. Det er også utallige nasjonalparker hvor du kan få se et bredt mangfold av Ugandas dyreliv, deriblant fjellgorillaene.

Uganda er en tidligere britisk koloni, som ikke ble selvstendig før i 1962, som nå er et stabilt land med økonomisk framgang. Framgangen kommer tydlig frem i storbyen Kampala, hvor det er svært moderne.

Høres dette ut som noe for deg?

Meld deg på nå eller les mer om oppholdet
Meld deg påLes mer om oppholdet